Thursday, October 31, 2013

Churping. Churp Churp.

cuteness overload *u*

Assalamualaikum.
 klik sini ada chocoletttoo yammmeh , tadi aku check account churp churp aku andd jyeaaahhh comel je angka. 111 kekekeke. Tak sabar nak tunggu dia lagi banyak. Kalau ikutkankan dah boleh cash-out tapi aku nak ternak simpan dulu sebab kata orang "sikit sikit lama lama jadi bukit"


korang pun boleh jugak dapatkan side income sambil sambil online nie //bukan blogger sahaja// nak daftar jugak jadi churper? boleh klik sini sayang sayang sekalian. Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru beb. Kawan kawan aku ada yang tak caya bahawasanya churp churp dan 8share bagi duitt cenggini.


Namun pada hakikatnya memang ada~! walaupun aku tak pernah cashout //tak ada pengalaman lagi still newbie// aku ada baca banyak entry dari blogger blogger otaii hmm. tak caya sudah. tapi rugiii ah korang tak manfaatkan social network yang ada nie untuk menjana pendapatan eceh.


Aku pernah buat entry pasal 8share //klikk sini// dan //sini// kalau nak baca *wajib baca untuk menambahkan pengetahuan lol 


Kalau ada apa apa pertanyaan boleh drop your komen kat entry nie atau ask fm aku dalam kotak kat bawah nie okayyy?


P/s ; mintak tolong klik iklan {i} {ii} {ii} {iv} iye ^^ *refer tuto clear cache/cookies


Thanks.

Tuesday, October 29, 2013

This Song for You - Kim Myungsoo







okayy bb ㅠ.ㅠ

I've listened to this song yesterday and i was like afjksjakdjd this song is so freaking good omg he's hold his tears from falling down. thanks kim myungsoo thanks a lot for you effort to be a good entertainer to entertain us ;; inspirits ;; this song really suitable with his cute voice =_= and oh his expression and feeling when sang this song was 100% i can't TT______TT

sampaikan nak menangis tuh dia punya penghayatan. erhhh. uljimaaaa uljimaaaa uljimaaaaa~ tbh, aku suka tengok muka myungsoo menangis dan tahan tangis. puhahaha comel je macam bebbbii gitu ;w; teringat pulak masa dia tengah baca surat mak aku dia. comel okay comel.




aku suka gifs yang bawah tu ; ohh an omma wipes her son's tears ;u; 


kang panjang pulak entry nie lol aku bukan nak cerita pasal myungsoo dan surat ibunya. benda tu dah lama nie nak cerita pasal benda baru, kat fansign L's Bravo Viewtiful semalam dia menangis lagi ~.~





English translation :

"As bright as the sunset yourTwo eyes that attract meMy fluttering hand and yours that is whiteCaught me againWalking in the dark road, the light revealed you to meThe light revealed you
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downDrawn together with the skyWalking this world togetherI will find it, please watch over me for a whileThis song for you
My dream that started with youIf you go straight and catch that handYou who always give me strengthYou who always make me laugh
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downYour heart that believed in meOnly the time spent togetherI will find it again, please watch over me for a whileYou always make me dance in the rainRight from the start you were my starGiving generouslyAlso allowing us to walk togetherI'll return your heart
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downDrawn together with the skyWalking this world togetherI will find it, please watch over me for a whileThis song for you
To stand by your side, to be by your sideTo start over againI will not be rushing, I will not be missingFacing it slowly"

cr to _cheonsanim

sorry no sorry. aku tak jumpa yang romanization punya lyric. kalau jumpa boleh lah nak menyanyi sekalii TT__TT


"I will work even harder I will show you I'll do even better"

Thanks.

Tuesday, October 22, 2013

One Great Step. Malaysia





edited by me ;; do not use it without proper credit ;;
Assalamualaikum.

Can aii cry right now ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; oh dah lama nak update. Sepatutnya aku update masa diorang sampai KLIA lagi but yeah i can't ;; why? entahh -_- mungkin sebab aku nak tunggu emosi nie stabil dulu lol. Okay sekarang aku dah stabil yes i guess ;u;

Sedih doe. Aku datang dari Terengganu ke Selangor dengan harapan dapat lah jumpa laki aku kat KLIA perghhh sekali diorang sampai malam kan mmg takde tempat bergantung lah aku ;u; Kalau siang hari tuh boleh aku pujuk kakak aku yang dah dalam proses nak jadi inspirit dah. Slow slow aku hasut lol sebenarnya dia dah gila kan lagu be mine sebab tgk runningman 162 tu lol aku rasa nak sekeh je akak aku -___- sebab dia cakap dia minat lagu be mine jerr grrrrr --" siap joget lagi semangat bukak utube kat tibi baqq hangg. Aku tak begitu sekali lol.

Aku terima dengan redha. Bukan rezeki aku nak jumpa infinite face-to-face tahun ni ;;;;___;;;; kadang-kadang tu jeles tahap melampau jugak dengan #TeamInspiritGila yang pegi ogs ;u; untung ah korang untung ;u; wwwwwwwwwwuuuuuuuuuu ;w; aku hanya mampu layan fancam je. Thanks korang sebab share! lebiyyuuu ;* walaupun jeles. hahaha. Sebabnya, kalau takde orang pegi ogs nie tak dapat lah aku tgk fancam. so hypotesis accepted!

aku paaaaaaaaaaaaaaaaalllling suka persembahan myungsoo ;; lol of cos lah sebab dia laki aku lol ;; suka semua tapi paaaaaaaallling suka "love u like u" i hope u understand me ;u;


korang kena tengok video kat bawah baru korang tahu apa kejadahnya mamat nie buat dengan bear tuh ;;; aahhhh so adorable ; i wanna creyssss ; he's ttooo romantic and the way he's tekejut is so chomel and amusing lol lmao rofl okay comel dan mengadaness-overload when dia tutup muka with that bear. i can't TT__TT



bear pun boleh pengsan kena pats atas kepala dengan kim myungsoo ;; apatah lagi aku? ha ha ha -.-


i love you like you myungpabo miyongsu ;;;; sincerely your pathetic fans ;u;


infinite keluar harian metro harini! lol the "L buat penonton angau" yeahh i told u rite ;u; aku yg tengok fancam pun boleh angau apatah lagi inspirit yang ada kat stadium masa kejadian! cr to her. aku tak beliiiiii sebab tak tahuuuuu. kena mintak dgn apek kedai nie esok kot kot ada yg tak habis jual lol


cantiknya lighting stage ;;;


lee sungjong - maknae


nam woohyuun - vocalist


L kim myungsoo - visual suami aku



kim sunggyu - leader



lee sungyeol - choding



jang dongwoo - rapper



Hoya lee howon - dancer


namgreasy being so cute aafdjnfoeklemcs lempangg kangg aaaaa. lucky inspirit got this spec, ring and flowers from this guy. macam mana aku tak jeles? U.U uwaaaaaaaaa lucky inspirit jua mendapat keychain bear dari ketujuh tujuh putera bunnian ni masa lagu I LIKE U nigaaa johdaaaa. alalalallalaa nok jugok!


his dimple. eih rasaa nakk je download semua gambar gambar ogs dari inspiitsg nie lol



INFINITE JUGAAAAA BERINTERAKSII DALAM BAHASA MELAYU OMFG ;;;
"kamu semua masih sangat cantikkk!" - nam woohyun.

after that he's smiling penuh kegedikann. bukan sengih macam gifs diatas. harap maklum. lol tak jumpa lorh part tuh kat tumblr -.-  auuuuuwhh eventhough mereka cakap tu ikut skrip but still mereka mencuba. salute!

"shaayaaa shungyeol lhelakhi sekshi" - lee sungyeol.
- baca fanaccount nie dan nescaya anda akan dapat rasakan keberadaan anda jua disana lol ayat x boleh blah -

too many fancams to recommend. just search by yourself on youtube lol





pic cr as tagged.
all taken from tumblr
bye bye love. xoxo
thanks.



Thursday, October 17, 2013

SEONMUL : K-POP BLOGGER COMMUNITY. JOIN US!



Assalamualaikum.

Yeah. I'm officially a seonnies ^^





this is my officiall button as a seonmul's members. thanks admin yongz! comel ^^

i've changed to this button ;; originally made by me ~


Tak tahu ek apa itu seonnies ? ehee. aha meh sini nak cite. Seonnie nie nama yang diberi bagi setiap members of seonmul-family. Seonmul ni pulak adalah satu blog yang boleh membantu para blogger kpoppers untuk saling mengenali antara satu sama lain. comel kan nama "seonnies" heheheeee (Y)

They are my new family!

Tunggu apa lagi beb, jom lah mendaftar menjadi seonnie. klik banner dibawah!






Seonmul (a Korean word for "gift"), is a page where we gather all the bloggers who are into Korean culture, music and dramas (or simply, K-Pop). This blog will work as a hub for blog-readers to find K-pop related blogs, as well as to help promote blogs which is related to K-Pop. The name SEONMUL was chosen because we believe that every new friend is like a gift sent from God to make us happy, and to be by our side during our ups and downs. The members of this community will be called Seonnies (does it sound weird? hehe~)

The idea came when we realized that there are many K-pop fans in Malaysia who blog about K-Pop (and have beautiful layouts with K-Pop idols on it) so we thought that it would be amazing to have them all in one page for the others to visit too and that is howSeonmul is created.

This is totally a non-profit blog. You are free to join, and we are not paid to promote your blog. Any giveaways, or freebies given by us are totally from our personal funding. However, may you feel like donating, just contact us. ^^


Our objectives:

  • To gather all bloggers with similar interests (K-Pop)
  • To gain more friends and affiliates for your blog
  • To help promote blogs by giving a shoutout every time a blog is updated.
  • To help promote giveaway, or any project made by the members
  • To share our love of K-Pop with everyone.
Who can join:
  • A K-pop fan who owns a blog
  • Bloggers who often write about K-Pop in their blog
  • Blogs written in Malay, English, Bahasa Indonesia, Chinese or Korean (preferably English)
  • Blog must be updated at least once a month

Benefit of joining:
  • Save your time to blogwalk to so many sites to find affies. You can find all blogs here.
  • We help promote your blog and all y our updates
  • We will click on your nuffnang link (terms and conditions apply)
  • Meet new friends who are also K-Pop lovers
  • Free custom-made banner for each new application.
How do we promote:
  • All your blogs, and updates will be promoted via Twitter, our front-page and also Instagram.
  • The more often you update, the more often your website will be put on the front-page.


p/s : nak bukak exchange link with seonnies and other bloggers... put mine first as "ieyra ghani" then drop your comment here. i'll edit my exchange link section by tonight. so u've to drop your comment with ur nickname. ingat, taknak nama bias, sebab nanti orang kompius ;w; ade seonnies yang aku suka blog/cara penulisan dia then aku follow! maaf ea saya followback selectively ^^V tapi yeah saya akan visit back kalau awak letak link yg betul kat cbox. pastikan link yg betul ;w; sebab kadang kadang tu kite sedih taleh nak visitback sbb uolls letak link yg salah kat cbox ioll kekadang tu takde link. so mcm mana den nak visit back ;~;


for seonmul's members, follow n mention me at twitter @kimmyu_ and lemme know if u want a follback ^^,

e.g : hello i'm seonnie ^^ mind follback?
----berminat menjadi sponsor giveaway? klik sinni----

With that. Thankyou.

Tuesday, October 15, 2013

Salam Aidil Adha! 500 Followers!

cr : mr gugel

Assalamualaikum.

Salam aidiladha kepada semua warga blogger. Yeah aku baru je siap buat ketupat sotong yuhuuu yeah it's so yammeh ;w; come to my house okay lol

Yaaaaay! pada 15/10/13 followers blog nie genap 500-orang dan orang yang bertuah tersebut ialah Amiera Lee ^^V Thanks dear //campak sekebun cinta// Okay memang lah takde nya ramai mana pun 500-org jika nak dibandingkan dgn uolls, tapi iolls rasa mcm terima kasih sgt sgt lah ;u; bukan senang kan nak tarik followers. Terima kasih amiera and terimalah followback saya! hehehe ;)



thankgyu a million trillonnn ~~~~~ sila request header kalau nak saya buatkan? huuhu

Tambah-tambah lagi arini aidil adha dan esok sebenarnya genaplah usia blog nie 6 bulan [16/4-16/10]
Oleh sebab esok aku rasa tak berkesempatan nak buat entry sebab esok yakni ari rabu ; aku ade reunion kawan kawan sekolah rendah dulu then petang tu nak bertolak gi puchong ;w;


Aku tukar header. tapi kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak jadi mcm apa yang sepatutnya terjadi ;~; someone help meeehhh. grrrrr -___- penat je aku buat motion blur nie ish ; aku refer tutorial ayuni UoU thanks yuni. tapi tapi tapiii kenapa blog aku taleh upload header gif? otl


p/s : awak semua tlg click churp churp kat sidebar please //puppy eyes// BERMINAT NAK JADI SPONSOR?

Monday, October 14, 2013

BANTAL DUA DALAM SATU.



video nie baru je kyuzizi tweet ; sekejap je dah ade fanart ! cepat gilos -_- dah lah comel, jelly aku ;~;

Assalamualaikum.

Dipetang yang dah nak maghrib ini aku nak menaip , uishh dah berapa hari ptg dah asyik hujan je. terpaksa kensel nak keluar bawak anak buah aku si marissa nie nak gi jenjalan naik moto -,- mcm semalam.


Mohon anda menjaga kesihatan ea musim musim tengkujuh macam nie. Bulan sebelas/doblas nanti kompom family aku yang duk kampung nie kena pindah lagi U.U sebab banjir. Yep, rumah aku selalu air nya paras dada jgk kat halaman dpn nie hmmm.


Semalam aku masuk peraduan -,- peraduan apa? tak pernah aku masuk mana mana peraduan sebelum ni tapi disebabkan INFINITE ONE GREAT STEP tuh aku gi hantar penyertaan kat hotfm dan flyfm. Aku tahu memang peluang nak menang tu tak berapa nak cerah sgt lah kan sebab ramai yang join ._. tapi takpelah rezeki masing masing. Aku cuba je walaupun aku tak pernah ada luck dlm luckydraw pun tak pernah dapattt uhhhhuuuuuuuuuhuu //nyanyi lagu lucky - exo// tadi pun masuk lagi taip HT INFINITE send to 33399 lol -_-



lemmmee keraaaaiiiiiii hunhan river ;~;~;~;


aritu kaklong balik then dia suruh tolong peromotkan bantal 2 in 1 nie. Bantal nie boleh dijadikan selimut sesuai utk travel --- selimut anak anak. follow instagram instashop @_nzcagshopxx nanti bolehlah tengok cadar patchwork, casing smartphone dan felt craft ^^


P/S : mohon klik churp-churp kat sidebar boleh ? :D

PENCARIAN SPONSOR "MINI GIVEAWAY BY IEYRA GHANI" BERMULAAAAAAAAAAA!



Friday, October 11, 2013

Side Income sambil online?



Assalamualaikum.

Alhamdulillah, Ieyra Ghani kini sudah berjaya menamatkan semester tiga ^^ semester break time! oyeaahhh~
nak berblogging sampai lebam /insyaallah kalau takde aral//

Okay, sepanjag sem break nie, saya tak bekerja pun. Oleh itu, saya akan mengambil peluang ini untuk memantopkan lagi side income saya, dengan bantuan churp-churp dan juga 8Share. Heeeheehee.

Apa itu 8Share? Sila saksikan video dibawah. //especially awak yang newbie macam kite//





Okay dah paham? Now dah boleh lah nak daftar kan? tak tahu cara nak daftar? haaaa sini ade tutonya.
Kalau churp-churp pulak sama saje functionnya, tapi saye takde buat tutorial untuk daftar churp-churp.
Tapi senang je ^^ klik sini and saya sarankan awak signup with twitter/fb je terus. Nanti dia akan tunjuk step (Y)


Alhamdulillah, saya punya earning churp-churp begini...................kalau ikutkan RM100 sudah boleh cashout, tapi saya taknak sebab nak menabung dulu. hohohoohoo. 




Well, bila ditanyakan soalan "cara ini halal atau tidak?" Jawapannya bolehlah tengok kat sini
Then, dengan rasa berbesar hatinya saya nak mintak awak semua saksikan lah iklan saya ini //tak nak paksa, nanti rezeki tak halal -....-

--> http://my.sharings.cc/p/4Wz9i



p/s ; jemput jenguk instagram instashop saya @_nzcagshopxx