ABOUT THE AUTHOR



Assalamualaikum.

Terima Kasih kerana berkunjung ke halaman ini untuk mengenali tuan punya blog yang tak seberapa ini. Blog sunyi dan hambar mcm tuan dia hu hu hu.......

Okay, nama diberi Nur Zahira Binti Che Ab Ghani. Jangan tanya saya siapa Syed Iqbal tu sebab saya tiada kena mengena dgn Zara Zya mahupun Adi Putra. Ok belum apa apa dah merepek. Maaf.
Korang boleh panggil Ieyra, Ieyraray, Zahira. 94-liners! dan berbintangkan Pisces. 02031994. Aku seorang yang friendly selagi korang tak pissed me off. Love photoshop/arts but tak reti sgt melukis tapi bolehhhh la ha ha ha visit my drawing ig. Link kat navigation bar hewhew.

Studying Diploma in Computer Science kat UiTM Dungun, Terengganu. InshaAllah bakal grad pada March 2016. Currently stu(d)ying at UiTM Shah Alam ambik bachelor untuk course yang sama. Aku memang asal dari Terengganu dan menetap di Terengganu. Aku bercakap menggunakan dialek 'Kelan-ganu' iaitu kelantan-terengganu sebab aku ni orang Besut. Besutrian memang style dia bercakap byk dialek kelantan more than Terengganu. Aku seorang yang berkaca mata sejak 2012 tapi jarang pakai spec mata sebab rimas.

Aku pernah menggelarkan diri as Kpoppers sejak terjebak dgn Kpop Wave since 2009 sebab SS501. Tapi sejak 2014 aku dah mcm slow-down sikit dan dah taknak dikenali sbg kpoppers lagi. But tipu kalau aku ckp aku dah stop 100% sebab aku masih kipas-susah-mati INFINITE & GOT7 juga LOVELYZ. Siapa siapa yg jugak Inspirit, Ahgase & Lovelyz stan tu boleh lah nak jadi geng fangirling sbb aku dah tak so-called-multifandom sbb aku dah byk tak ambik tahu psl group lain,
lagi-lagi sekarang makin byk rookies yg aku pun dah tak berminat dan mls nak ambik tahu. Update terbaru (2018) sejak tengok Produce 101 tahun lepas (2017) , aku dah terjebak dengan WANNA ONE. So now, im a wannables.

I LOVE KIDS A LOT! SGT SGT! Sampaikan Kaklong aku pernah bagi kepercayaan kpd aku sorang sorang jaga baby dia umur 3 bulan masa aku lepas PMR. Sebab sukakan budak-budak lah membuatkan aku menjadi peminat setia 'The Return of Superman' especially The Song Triplets and The Twins! Korang pun mesti ada yang layan kan? Cite lah sikit minat siapa? HHEHEHEHEHE. 


Okay pasal blog pulak. Aku start blogging pada 2010 tapi tak berapa aktif & blog tu bukan lah blog yg sekarang ni. Blog yang bernama leprecious-nineplus-two ni dibuat pada {Tuesday, April 16 2013, 1.04 P.M} 

Update: Now nama blog dah tukar to ieyra-ghani.blogspot.com 

Setelah hiatus selama 6 bulan (OCT 2014-APR 2014) aku kembali untuk mengemaskini blog ni pada 17 May 2015. Oh, YaAllah. 18 May 2015 pulak genap 3 Tahun pemergian arwah ayah. AlFatihah.

Ada apa-apa pertanyaan pasal aku boleh tweet-tweet @ieyraray. Byeom. Arigato. Assalamualaikum. Ppyong!


{yes, im myungsoo's loyal trash}

and KANG DANIEL

No comments: