Monday, August 19, 2013

Random Giveaway by FD


Bismillahirrahmanirrahim..

                                     


KLIK BANNER

hadiah pilihan ;
  • Kpop Stuff ; CAP ( Idol - INFINITE's Kim Myungsoo )
  • Coklat & Teddy Bear
  • MP3

Friday, August 16, 2013

Fenomena Tajul Cullen ; Maxis Boy

Because there are Inspirits, there’s Infinite and because there’s Infinite, there are Inspirits. - L

Assalamualaikum.

Entry kali ini bukan nak cerita pasal infinite dan inspirit lol /sampai hati/ tapi cerighita pasaii si budak comel handsome Tajul Cullen atau nama sebenarnya dia ialah Tajul Arief Heizal yang kini sudah meningkat naik. Tajul mula dikenali dalam iklan maxis raya 2013 "ada wifi tak?" lol

watch it ; yang nie versi engerish lol


Lebih mengujakan bila saya dapat tahu bahawasanya Tajul nie anak buah TR HEP aii ouhh /gedik/

kenapa twitcon aku tak keluar ;w; haa suudah myungsoo merajuk sama aku barangkali ;w; sorryy bb boo. Tajul tu saya anggap sebagai adik comel saja -____________-  otl

                              

myungsoo : sokay bb. saya tak merajuk. saya penat -_- saya tahu saya lagi comel

Haaa tajul dah pemes sekarang jangan dilupakan pulak pada pakcik awak yakni sir jaie iye. Lepasni datang lah dungun lagi , pernah datang rumah sir jaie yang kat dalam kolej nie kan kan kannnnn ? Haaa lepas nie boleh suruh sir bawak kamu join dinner peers jugak hooohohoohoh /gedik overload/
blog tajul cullen - sini


                              

rauuumm /throw hearts/

p/s : jangan nak pandang si tajul tu aje , sila ambik pengajaran apa iklan tu nak sampaikan hhohoooho "disconnected to get connect" - tajul

Salam Jumaat,
Thanks xoxo,

Bravo Giveaway : Attention!



Assalamualaikum.

Well yeah, dua hari sudah giveaway nie berlangsung and alhamdulillah ianya dapat sambutan yang menggalakkan. terima kasih semuanya. tapi pastikan korang semua sudah ikut semua syarat!

Yes, i'll be strict about the conditions coz it was not only for my sake, but also to all of the sponsor and you as well.

Ingatlah, giveaway/ segmen/itu ini nie semua berkaitan rezeki masing-masing bukan? kalau tak ada rezeki jangan cepat give up, cuba lagi join giveaway lain. Lagi banyak awak join, lagi besar kebarangkalian untuk awak menang. Saya pun baru menang sekali. Hoohooo. Tapi alhamdulilah menang jugak. Haaa kalau dah menang tu biar lah rezeki yang halal dan diberkati kan?

That's why i asked you all to be honest. not only for my giveaway but also for others. Adik saya, ween selalu jugak cakap pasal nie kat blog dia kan? haaa. sebab dari mana sumber rezeki yang kita dapat itu penting! mana ada orang dapat rezeki dengan mudah -____-  mak ayah kita pun bersusah payah carik keje untuk bawak balik rezeki kat anak anak macam kita nie. Haaa tak ke susah dulu tu?
//muhasabah diri//


PESANAN UNTUK PARA SPONSOR


pm saya kalau link ads awak patut ditukar. kang peserta duk click click click iklan yang dah tamat tempoh kempen nya kang tak naik earning awak pulak yang rugi. apa pun tadaaakk.
sponsor pun mesti jujur ea, takmo lah nanti ada peserta mengadu yang sponsor bravo giveaway nie menipu. hmm, nauzubillah.
kalau takleh pos hadiah awal-awal sila kasitahu siang-siang bila saya update senarai pemenang saya boleh announce terus  mcm nie contoh ; sponsor nie mungkin akan hantar hadiah lambat sikit sebab ada masalah pejabat pos dekat rumah nie terbakar ke tengah renovate ke lol *contoh*
takboleh tukar hadiah. hadiah yang awak state tu lah yang awak kena pos kat pemenang nanti melainkan awak dah deal dengan pemenang tu sendiri.


PESANAN UNTUK PARA PESERTA

pastikan ikut semua syarat ; terutamanya syarat daripada para sponsor
hantar link penyertaan kat entry giveaway nie je sayang, bukan dekat senarai peserta or senarai sponsor or mana mana -___- nanti susah nak cari dan yeah memang saya tak kan kira penyertaan awak, melainkan kalau mood saya baik.
sila sentiasa update dengan segala yang berkaitan giveaway nie ; kang terlepas infomasi kang menangis ;----;
jangan risau, saya baik. eh xD
kalau rajin blogwalking lah ke blog peserta lain untuk mengeratkan silaturahim sesama blogger.
Haaaa! point nie penting ; ada yang tak buang word verify kat kotak komen tu U.U tak tahu lah sengaja tanak buang or tak tahu. Tapi jujur saya cakap saya tak minat benda alah tu U.U kalau berminat nak buang refer this tuto


                             

raaaawwwrrr!

Thanks xoxo, ieyraghani_
myungieyra_

Tutorial : Button Like Fanpage


when kim myungsoo being soooo! myungsoo. he will do whateva he want to do lol.


Assalamualaikum.

Haaa, takmo berintro panjang panjang coz lepas nie nak buat entry lagi hee. Tutorial nie direquest oleh cik huda pasal button like fanpage macam ni



Hee~ thanks huda sudi bertanya ^^,


login fb then open your fanpage
copy the url


go to this website
scroll to the bottom. stop at the configurator. paste your fb url. change whateve when necessary






the code will appear. but don't copy that HTML5 . You must click the IFRAME tab and yeah it's is.

then paste it wherever you want. for giveaway, paste it in the ga's entry lah.



haaa huda, got it dear?  hee. kalau tak paham boleh tanya ^^

Tuesday, August 13, 2013

Gambaran Hadiah Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani


                                       




Assalamualaikum...

Perhatian perhatian. Mintak perhatian adik kakak makcik pakcik abang kacak, berikut adalah gambaran hadiah untuk Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani yang akan diadakan selama sebulan bermula 15 Ogos 2013 - 15 September 2013!

Terima kasih yang tidak terhingga kepada para sponsor yang memberi dorongan ^^ All the best!




Random baju x3 by Dressuana*top referral

Lil' Basket Hamper x2  by Geekin' Beat *top referral



Blouse Zebra x1 by Syan Neesa *TOP REFERRAL

                                   

Gelang x2  by Blog Dear Xila




Brooch x1 ( sorang pemenang dapat dua brooch) by Nasha Ridzuan


Sticker Felt x1 + Brooch Felt x1 by Nur Hidayah



gelang kait nama sendiri x3 by Liyana

3 Bookmark x1 by Saljiah Craft *gambar hiasan*

                                   

Topup RM5X1 by Farhan.
Topup RM10X2 by Mysara Ab Rahman
Topup RM5X2 by Isamuddin
Topup RM5X1 by Arrien
Topup RM10X1 by Nur Be'lla Collection
Topup RM5X1 by Atie Atiqah
Topup RM5X2 by Coretan Mambang
Topup RM5X1 by Maryam Azhar
Topup RM5X3 by Eizzyana
Topup RM5X1 by Engku Muzahadin
Barang blog!

Review blog x3 by Ieyra Ghani
Cursor x2 by Nurin Aireen
Header x1 by Ira Syiqin
Bloglist x8 by Syazlia


PENCARIAN SPONSOR MASIH DIBUKA sehingga GA bermula! Berminat untuk menjadi sponsor ? {baca sini}


43 ORANG PEMENANG DICARIIIII ~ ADAKAH ANDA ????

Wednesday, August 07, 2013

SETIA HUJUNG NYAWA RAYA!




mereka comel! aiaaaiiai *gigit mercun*
Assalamualaikum.


Yay esok raya! lol tak eksaited sangat pun sebenarnya, biasa biasa saje -_- sebab kaum kerabat ramai yang balik raya rumah mertua diorang dulu ;w; lagipun...... salah sorang dari ahli keluarga aku iaitu pak sedara kepada mak aku iaitu atok sedara aku meninggal dunia petang tadi .__.

arwah yang naik motor eksident dengan proton waja masa keluar nak beli lokam *aku tak tau korang panggil apa*  nak letak dalam bubur lambuk. Ajalnya dijalan raya, sama macam arwah ayah aku tahun lepas. Aku panggil arwah as Poksu.

Masa kejadian, poksu bukan sorang. Dia naik moto dengan cucunya. Poksu meninggal ditempat kejadian manakala cucunya, Azhan cedera parah dikepala. Aku sefamily terkejut jugak masa diberitahu tadi. Ingatkan si isterinya yang meninggal sebab dua tiga hari lepas nenek sedara aku tu masuk ICU. Tup tup si suaminya pergi dulu. Allahu, dari DIA kita datang, kepada DIA jualah kita pergi.



Weeeee~ kad raya ! maap tak sempat nak pos pun ;w; so tempekk kat blog nie jelah kikikikiki. Kesian Kak FD nak iye? heeee tahun depan eo? InsyaAllah kalau dipanjangkan umo. Saya akan bagi spesel punye utk akak. Heee.


Now watching , Setia Hujung Nyawa Raya. Alolololo cecomel nye El jeles kat Sarah, dan Zain jeles kat Syawal. Auuuuuw so suwitttttt xD manyak mengada lor el nie, hahahaaaha. Dialog diorang buat aku gelak tak lepas lepas sampai melepas !  Aku duk spazzing kat twitter pasal #SHNR mihmihmihhh. Apa kesudahannya ? sama sama kita saksikan. Yang pasti ia akan jadi Happy Ending ^^


Baju raya kaler apa? ce share.

Selamat Hari Raya,
Dari Ieyra Ghani sekeluarga,
Thanks.


Tarikh melihat anak bulan syawal



Assalamualaikum.

KUALA LUMPUR, 29 Julai (Bernama) — Tarikh melihat anak bulan Syawal bagi menetapkan tarikh Hari Raya Puasa ialah pada petang Rabu, 7 Ogos bersamaan 29 Ramadan.

Menurut Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja isnin, Majlis Raja-Raja telah mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh Hari Raya Puasa adalah berdasarkan Rukyah dan Hisab.

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja akan mengisytiharkan pada malam itu juga tarikh Hari Raya Puasa yang ditetapkan melalui radio dan televisyen, menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja di sini.

Jawatankuasa berkenaan akan melihat anak bulan Syawal di Pontian Kecil, Johor; Kompleks Falak A-Khawarizmi, Kampung Balik Batu, Tanjung Bidara, Melaka; Telok Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan; Bukit Melawati, Kuala Selangor, Selangor dan Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam di Selangor; Pantai Pasir Panjang, Mukim Pengkalan Baru, Manjong, Perak dan Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh, Pulau Pinang.

Lokasi lain ialah Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda; Pemandangan Indah, Pulau Langkawi dan Menara Alor Setar di Kedah; Bukit Besar, Kuala Terengganu; Bukit Geliga, Kemaman; Pulau Perhentian, Besut dan Balai Cerap KUSZA, Mukim Merang, Setiu di Terengganu; Bukit Peraksi, Pasir Puteh; Bukit Kampung Tembeling, Mukim Manjur, Daerah Olak Jeram, Kuala Krai dan Menara Bangunan SEDC, Jalan Tengku Putera Semerak, Kota Baharu di Kelantan.

Tempat lain pula ialah di Tanjung Lubang, Miri; Teluk Bandung, Kuching dan Tanjung Batu, Bintulu di Sarawak; Balai Cerap Al-Biruni, Tanjung Dumpil, Putatan, Sabah; Bukit Tanjung Batu, Nenasi; Gunung Berincang, Cameron Highlands dan Bukit Pelindong, Kuantan di Pahang; Tingkat 13, Menara Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan, Menara Kuala Lumpur, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya dan Kuala Sungai Baru, Simpang Empat, Perlis.


cr to bernama. {READ THIS}

Tahun kedua beraya tanpa arwah ayah ;------; AlFatihah. Pagi raya akan menziarahi pusara ayah. Selamat Hari Raya kepada muslimin dan muslimat. JGN MAIN MERCUN EO ?

Monday, August 05, 2013

Proceed or ?


Assalamualaikum.

Hai korang, dah tak lama dah nak raya kan. Kaler baju tema apa ? me in purple this year! raya kedua jubah hitam. septutnya kena potong sikit sebab terlampau labuh. me is pendek -__- ye, sangat pendek -__- Alhamdulillah, sebab tu lah aku sentiasa dianggap budak sekolah. Maknanya aku akan sentiasa kelihatan muda bukan ? wakakakakaka.


ehem ehem.. nak enteperem sikit -....- peace yaw


Sebenarnya entry nie bertujuan untuk, menanya kan pendapat ; samada nak proceed or cancel segmen review by ieyra ghani tuh {klik sini} . macam tak dapat sambutan saje. thanks a lot kepada yang sudi join u.u /throw heart/ tapi kalau cancel. kesian pulak kat korang.

maybe sebab hadiah tak gempak? sebab tu tak berapa dapat sambutan. well, aku pun tak promot sangat, time ada wifi je baru peromot. susah betul blogging kalau rumah takde wifi -___-  orang buat segmen kite pun sibuk nak buat jugakkk ;w;

aku tengah cari sponsor yang seramai mungkin untuk mini giveaway by ieyra ghani yang akan datang. kali nie nak cari sponsor betul betul and buat giveaway betul betul. kepada yang berminat nak jadi sponsor ? boleh lah baca syarat syaratnya kat {sini}


;w; aku dah lama tak buat dudel seriyusly dah lama ;w; tadi try lah bukak excell anak buah aku sibuk jadi pengomen -....-  ingat nak buat dudel nie as header tapi biar ah tak comel ;u; aku rindu paint tool sai namun aku tak reti lah kenapa sai aku nie vengong even dah crack! //oppsss kantoii heee//

nak belajar illustrator ; ade nak rekemenkan tutor ? anda dialu-alukan. weeee ;w;

Thanks,
Ieyra Ghani,
Terengganu.

Friday, August 02, 2013

List.



Assalamualaikum.

Yohoo selamat berbuka!  Aku nak updated kejap entah entry keberapa entah untuk arini -___- miahahaha. Alang alang menyeluk pekasam biar sampai ketiak masam eh . lol Aku nak update pasal list barang-barang yang aku beli online dan masih belum sampai ; katanya lepas raya diorang pos.

Ada jugak hadiah Giveaway aku yang belum sampai ;---; berjanggut aku tunggu akak tu reply mesej rupanya mesej masuk kat spam. lololololol sadlifeu. Tapi takpelah, akak umie dah reply, aku lega. Katanya lepas raya.

Aku kena buat list nie sebab me is short-term-memory type of person -_-" takut lupa kang. Kalau aku lupa dan peniaga tu tak lupa takpe , tapi aku takut dua dua lupa *u*



sabar menanti phone cap nie dari kak suliana ;-;

baju #TIG 2x - kak meera cakap lepas raya .

 t-shirt dan woven bag by kak umie

Setakat nie itu aje, lah kot ._. dan kepada tiga orang pemenang GA yang aku sponsor tempoh hari ; yang sedang menanti keychain cameron highland tuh. InsyaAllah hari isnin atau selasa aku gi pos. Maaf sebab lewat. Tapi sebab kenapa lewat , i dah bagitahu kan ? terima kasih sebab bersabar .

Belum dapat duit raya RM5 ?  {klik sini}
Thanks.

Tutorial : Daftar 8Share! Dapat RM5 on the spot!




Assalamualaikum.

Oyeah~ tadi aku saja jenjalan kat  8share lepastu terasa macam nak daftar je, sebelum nie dah tahu kewujudannya tapi aku nak fokus kat churp-churp je dulu. So alang alang dah masuk website dia tu kan apa kata aku daftar je dulu. Weee daftar daftar terus dapat bonus RM5!


Kepada newbie yang nak daftar 8Share boleh lah ikut step nie :-

Bukak link {ni} dulu.
Tengok sebelah kanan ada button macam kat bawah kan ? klik situ




Akan keluar pop-up macam dibawah. Fill in je.








Yay! dah wujud account 8Share! Then, boleh lah start meninjau-ninjau sendiri.


  Pilih mana-mana iklan, klik!



Time to share!





Ahaaa! yang aku cakap dapat bonus RM5 per sign-up tu kan, korang kena pergi buat confirmation kat emel korang, then cer check kat dashboard account 8Share! Ada tak RM5? Haaaa. kalau nak earning naik lagi rajin rajinlah peromot iklan korang iye ?




If korang nak suruh aku klik ,bagitahu ea -...- time aku free and rajin nie . mihmihmihhhh. but make sure you've already click mine and clear cache/cookies. tak tahu nak clear cache/cookies? {tgk tuto ni}



Thats all from me.
Ieyra Ghani.
Terengganu.
Thanks.