Wednesday, May 20, 2015

2015

Assalamualaikum


lol daehan tertonggeng rofl

hai, first post 2015. HAHAHAHHAHA mesti dah terlambat nak ucap selamat tahun baru ni jadi kita
ucap selamat menyambut bulan ramadhan yang bakal tiba lah kan. minggu ni aku jadi pengasuh, nak kata baby sitter tak jugak sebab anak buah aku dah besar gajah tak layak dipanggil baby dah huhuhahahaha.


at first aku malas jugak nak jaga tapi takde pilihan lain, lagipun bukan orang lain. anak kaklong aku jugak. abang ipar aku balik hantar budak budak ni secara mengejut sebab memula kaklong aku sorang je yang kena pergi kursus & laki dia akan jaga anak anak. Tiba-tiba laki dia pulak kena panggil kursus dah takde cara lain, memang hantar balik kampung lah bebudak tu. bebudak ni berumur 11,9,6 tahun. pada usia 6 tahun aku okay lagi lah nak jaga tapi bila dah besar sikit ni aku tak reti lah degil sgt aku tarik telinga.


suatu ketika dahulu, anak sedara aku yg umor 6 tahun nie namanya marissa tapi kitorang panggil adik. dia penah mengadu kat tokmek (mak aku) dia "moteh dah tak sayang adik dah, moteh selalu marah adik"


-_________________-



bukan tak sayang dik oi, cuma ni memang style aku, aku takkan manjakan sgt. manja sgt sgt mmg tak ah kalau buat salah, salah lah. no kompromi. aku memang suka budak budak, suka sangat! tapi kalau dia buat salah memang lah kena tegur kan? tegur sikit pun nak menangis tuh manja sgt tuh. orang kata nak melentur buluh biar dari rebung, dah besar nanti susah, tegur sikit nak memberontak. nauzubillah harap harap anak anak sedara aku tak mcm tu.



ok sampai sini seja tetiba rasa lapar nasik,

note : next week the return of superman ada baekyeol


Byeom.


















1 comment:

AinAthirah Anuar said...

hiks selamat tahun baru (tengah tahun )