Friday, April 26, 2013

[SMARTPHONE CASING] Limited Stock!


Assalamualaikum.

Aritu ramai yang tanya casing untuk model model nie tapi masih belum ada stock -.- harini dah sampai stock baru tapi agak limited sikit. so first pay first serve.

Korang boleh tengok design-design casing nie kat {sini}

Aku tak tahu pasti pre-order ni available sampai bila. Nanti aku update balik

Thankyou















Wednesday, April 24, 2013

[SMARTPHONE CASING] Pino Panda Collection



I ship them soo dammmachh. MyungYeol instead of MyungIeyra ahaks x----x

Assalamualaikum.

Updated new design. Pino Panda Collection.
Prince; RM45 including postage (semenanjung)
Available for iPHONE 5,4,4S ; Samsung Galaxy Note I/II ; S2/S3
Notice ; now available for iphone 4/4s/5, ipod 4/5, note 1, note2, s2,s3, s3mini, ace, ace 2, s advance, galaxy young, htc one x/s, bb 9700/9900/8520/Z10






Thats all. Browse more {here}

Thanks.


[Smartphone Casing] : Hello Kitty Collection.


I hope there are nothing wrong T.T they're just tired ._. OhMyWooGyu


Assalamualaikum.

Nie update pasal design new arrival. Comel nye Hello Kitty nie! Kalaulah available for my phone's model aku dah rembat dah nie =_=

Boleh letak nama sendiri.
Price; RM40 inicluding postage (semenanjung)
Available for iPHONE 5, 4, 4S ; Samsung Galaxy Note I/II , S2/S3 SAHAJA.


Notice ; now available for iphone 4/4s/5, ipod 4/5, note 1, note2, s2,s3, s3mini, ace, ace 2, s advance, galaxy young, htc one x/s, bb 9700/9900/8520/Z10






 BROWSE MORE {HERE}

 Sebarang pertanyaan boleh diajukan ^^

Thanks.

Friday, April 19, 2013

Segmen pencarian bloglist bulan may 2013 by izyancinnamon

click banner comel tu untuk join.
done follow blog penganjur
done like fanpage dengan nama fb sayaa Ieyra'Nur Zahira Ghani

tag {awek nie} and {ini} and {ini} and {ini juga}

JOM TENGOK {ENTRY NIE}

Thanks;



Tutorial : Embed Twitter Letak Dalam Entry



Assalamualaikum.

Ahah. Ape ke benda embed twitter tuh ? Bagi yang dah tahu tu takpelah aku buat tuto nie bagi yang belum tahu. Aku pun dapat tahu dari nana. 
macam nie .__.
Benda nie kira nak memudahkan kita kalau nak letak twit dalam entry ; tak payah nak screen cap adodooii. Boleh tekan FOLLOW and link terus kat situ. Jom mulakan.

1. Pilih tweet mana yang nak letak dalam entry.
2. Click "more" then "embed tweet"


3. Copy URL


4. Pergi kat New Post >> Click ruangan HTML. Macam aku bulatkan dalam printscreen kat bawah.
5. Paste code tadi. Then tambahkan code yang aku petakkan tuh.
6. Letak cursor kat code yang aku letak arrow merah tuh. Then tekan "backspace" kat keyboard.


7. So that, code tuh akan jadik macam kat bawah. Ianya bersambung.


Cuba preview dulu. Kalau menjadi, entry boleh dipublish!
Selamat mencuba.
Arigatou








Gwiyomi and Ilhoon.



Assalamualaikum.

Sana sini cakap pasal GWIYOMI.
 Ahh apakah itu gwiyomi ? gwiyomi tu berasal dari perkataan korea yang bermaksud comel lote, cute, cutie dan seumpama dengannya. Kitorang yang kpoppers nie selalu jugak sebut aegyo , kyeopta, bbuingg bbuingg, aanggg aanggg!

The Gwiyomi Song, or Kwiyomi Song (귀요미 송), is a K-pop single by South Korean singer Hari and was released on February 18, 2013. It was inspired by a gesture from a member of a South Korean boy group, BtoB named Jung Ilhoon. The gesture is called 'Gwiyomi Player', which became an Internet meme in October 2012 followed by its first appearance on a South Korean variety show under SBS MTV named MTV Diary. The gesture has also inspired many Asian netizens to upload their own versions onto the internet. //WIKIPEDIA//
Ada someone nie tak percaya bahawasanya Ilhoon yang invent that gwiyomi player =__= omg poor you baybehh. But i know you're the creator of gwiyomi player! Sekali aku bagi bukti tunjuk apa yang wiki cakap sekali dengan {VIDEO NI} sekaliii //apaa ke banyaakk sekalii daaa//


Ilhoon : so shusshhh shadapp you, i'm the creator of gwiyomi player you know . lol
We all as kpoppers ada buat satu perbincangan kat group khass teettt *nm grup d'rahsiakan* pasal gwiyomi nie. Yelah that gwiyomi bukan popular dalam kalangan para kpoppers sahaja malah seluruh 1Malaysia dah terpengaruh dengan lagu + game comel nie. Ohhgod =_= Malah yang duk giler giler bashed kpop/korea yang cakap diorang jambu gay lembut bapok segala bagai itulah yang so eager duk bergwiyomi sekarang. Adoyaii yang tu aku pelik. Mudah pulak terpengaruh dengan lagu comel nie aisehhh. Tahniah lah kak ilhoon. Kalah dah Kak Ton lepas nie -.-

Kesimpulan : Orang melayu mudah terpengaruh //statement nie kena atas batang hidung aku sendiri//
Err tapii terpengaruh-terpengaruh aku nie, takde lah sampai nak upload video lewls sangat erghh bagi orang bukan muhrim tengok aiseh. Not my style lorh. Kalau orang korea takpe lah sebab dah style diorang. Aku layan yang korea lah baru ori. Tak main layan yang cetak rompak =_= 

Kadang-kadang aku setuju jugak dengan statement;

 "Anak Melayu Lagi Ramai Buat Video Gwiyomi Berbanding Anak Korea.....Sedih!"
Frankly speaking, walaupun aku hardcore kpoppers. Aku takde simpan niat pun nak upload video aegyo ke gwiyomi ke dancing ke gaduh bertumbuk mcm ijat syafiq ke //ceh mcm ada bakat// kat laman sosial. Aku tahu mana baik mana buruk. Aku ber'kpopping' hanya sekadar hiburan sendiri semata mata. Tidak lebih dan tidak menyalahi hukum agama.....Tapiiii yang duk upload video tu aku tak pasti dia minat kpop ke idok, rasanya macam tak. Kebanyakannyalah rasanya //main rasa rasa macam sup adabi pulak//

Then aku harap tak adalah orang yang salahkan industri muzik korea, kpop, kpoppers, ilhoon sebab mengfofulerkan that gwiyomi ke seluruh malaysia melalui MELODIES *fan BTOB* maybe dapat kalahkan PSY. LOL opps opps opps Ilhoon Gwiyomi Style~Heyyyy cutie hoonie //eh nyanyi lah pulok//


Ahaa! Nak belajar gwiyomi tak ? Jom! Belajar sekadar tahu aje boleh guna masa kem dlm slot cipta games tuh , jangan gegedik nak upload video sudah lol.

ildeohagi ileun gwiyomi ( 1+1 = cutie)

ideohagi ineun gwiyomi ( 2+2 = cutie )

samdeohagi sameun gwiyomi (3+3 = cutie )

gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi ( cutie , cutie, cutie, cutie )

sadeohagi sado gwiyomi (4+4 = cutie )

odeohagi odo gwiyomi (5+5=cutie )

yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok (6+6 = chu chu chu chu chu chu )

gwiyomi nan gwiyomi (cutie, i'm a cutie! )


tak cukup satu.....
nahh dua aku bagi =_=








BITUBI oppars! Tahniah sebab dah kambek! 2nd Confession mv omeiii angatt haiiiyy! Minhyukk oppa saranghae *winkwink* 
Ini bukan pemujaan .__. Just saying what on my mind.

Jemput jenguk {entry nie}
Harap maaf kalau terkasar bahasa.
Pendapat anda pula bagaimana ?

Arigatou.
Wassalam.


Thursday, April 18, 2013

JOM ORDER CASING SMARTPHONE COMEL!



Assalamualaikum.
Ini iklan casing smartphone bukan aiskrim natuur pop lol
Semua caseinc ni keluaran Langit Biru Studios. Aku pun teringin nak buat bisnes online. Sekadar untuk duit poket. Hee. Dengan lafaz BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM aku harap apa yang aku buat nie mendapat keredhaan Allah. Amiin Ya Rabbal Alamin; click sini utk ke instashop aku.


Notice ; now available for iphone 4/4s/5, ipod 4/5, note 1, note2, s2,s3, s3mini, s4, ace, ace 2, s advance, galaxy young, galaxy grand, htc one x/s/sensation xl, bb 9700/9900/8520/Z10, sony xperia z


POSTAGE; RM5 ( Semenanjung ) - RM10 ( Sabah + Sarawak )

Cara bayaran ; bank-in ke akaun maybank. contact me untuk pengetahuan yang lebih lanjut
For order ; contact me on wechat --> ieyraghani atau fb ieyra'nur zahira ghani

Be a serious buyers ^^








APA TUNGGU LAGI ? JOM BERGAYA BERSAMA CASING SMARTPHONE DESIGN ANDA SENDIRI! 

ANOTHER NETWORK ; {TWITTER} {FB}  {FANPAGE}

Thank You.
May ALLAH Bless You.



Finally.



Assalamualaikum.

Yeay! Blog baru dah hampir siap. Masalah yang aku cerita dalam entry lepas tu rasanya dah takde kot. Kalau korang follow then jadik macam yang aku cerita kat {entry ni} mohon bagitau ek. Agar mudah diriku untuk membuat eksperimen. Thanks to ween jugak sebab tolong. HEHE //throw heart sampai banjir//

Aku suka blog yang simple. That's why aku prefer simple template more than blogskin a.k.a classic template. Rumit, leceh dan fuhh memeningkan. Macam aku belajar c++ dalam kelas. But wait, insyaAllah semester depan aku part 3 dah and akan belajar Javascript.

Sambil edit blog sambil baca novel Cinta Kontrak; nanti aku habis baca aku akan buat review novel tu. Okay. And sekarang cuti sem, entah bila aku nak gi jenjalan puchong lewls ok, inspirits nak buat gathering kat i-city. I wish to join them;TeamInspiritGila. Yes, i hope my mom and sis will give me a permission -.-

Yeah! My BITUUBI oppars dah comeback, Minhyuk!

Okay.
Tu je entry lewat malam nie.
Sekian Wassalam;
Ppyoongg!







Tuesday, April 16, 2013

New Brand But Sigh.


eii budak ni orang tengah bengang dia buat aegyo pulak -.- sakit pulakk hati kite sobs //lempang lappy//

Assalamualaikum.

Well, nie nak test blog baru. Hampeh. Sesak nafas. Sakit Hati. Flips evrytim! Ahh bengong apetah blogg nie aku pun tak tahu -.-

Blog lama and blog baru mengalami masalah yang sama. Bila orang follow memang lahh boleh, tapi entry-entry aku tak keluar kat dashboard diorang la weii. Aish -.-




Aku....dah....macam...nak give up! Ohh pleasee help me juseyo ;---;


Ok sekian.