Tuesday, November 19, 2013

Bakal Pemenang Sem Break Giveaway by Ieyra Ghani

Assalamualaikum.

Terima kasih banyak banyak kepada sponsor dan peserta Sem Break Giveaway by Ieyra Ghani nie. Walaupun tak ramai yang join tapi ada lah jugak yang sudi join. Sebelum tu, korang di alu alukan untuk follow my instashop @_nzcagshopxx sebab kat situ ade updated casing smartphone! kepada yang gemar tukar tukar casing phone nie boleh lah tempah dgn aku. Heheheee.


Okay here we go! Bakal pemenang giveaway ini. Ada 50 orang semuannya. Tapi dua orang peserta macam disqualified aje -,- sebab dia delete post before ga tamat. Ruginya.  Yang mana belum penuhi syarat yang telah ditetapkan tu silalah berbuat demikian sebelum anda terlambat dan dipersoalkan diakhirat kelak. Hmm.


1. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
2. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
3. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
4. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
5. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
6. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html *blog removed
7. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
8. http://walkstatic.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
9. http://www.niyhblograudha.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
10. http://superpapaya.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
11. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
12. http://schomells.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
13. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
14. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
15. http://kecikbeso.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
16. http://hamsterkentutbusuk.blogspot.com/2013/10/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
17. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
18. http://www.sigadismerah.my/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
19. http://budakgiveaway.blogspot.com/2013/10/giveaway-21-sem-break-giveaway-by-ieyra.html *not found
20. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
21. http://farraanuar.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
22. http://arnilala.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
23. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
24. http://sipendekmataempat.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
25. http://shirochan99.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
26. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
27. http://littledaies-port.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
28. http://ahmatdaughters.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
29. http://aisyasyahar.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
30. http://lucudanlawak.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
31. http://allgiveawayandcontest.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
32. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
33. http://my-life-are-here.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
34. http://repackagedmemories.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
35. http://damianasreen333.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
36. http://www.fatindiana.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
37. http://watashiwaaliahdesu.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
38. http://simpledoubletriple.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
39. http://iniblogcontest.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
40. http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
41. http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
42. http://greennyworldland.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
43. http://lemoncandy-angel.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
44. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
45. http://wwweffafarhana.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
46. http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
47. http://gilapotato.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
48. http://lovoiustory.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html
49. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/11/sem-break-giveway-by-ieyra-ghani.html
50. http://www.syuhadasalleh.my/2013/11/sem-break-giveaway-by-ieyra-ghani.html

Done. Sila check penyertaan anda, kalau ada apa apa pembetulan sila selesaikan sebelum pukul 10 malam nie okay? esok aku nak updated pemenang. Jom tengok rokok tak sah nie sebagai perkongsian.

Thankyou.
xoxo.

Monday, November 18, 2013

Sem Break Giveaway by Ieyra Ghani



STICKY POST 20/10-18/11
-scroll ke bawah untuk entry terbaru-




Assalamualaikum.

Bismillahirrahmanirrahim. Dengan ini saya ingin merasmikan Sem Break Giveway by Ieyra Ghani. Sorry lambat, sepatutnya GA start petang semalam tapi ada masalah sikit. Syarat nya tak banyak pun. So korang kena jujur lah iya, follow blog penganjur, like fanpage dan klik iklan. Promot habis habisan untuk menang top referral sebab hadiah top referral untuk dua orang pemenang.


Syarat :-

 Warganegara Malaysia yang mempunyai blog dan facebook *wajib

 Follow blog nie *wajib ((akan check satu persatu!))
                

  Klik banner kat entry nie  dan entry ni *wajib

 Follow instagram nie *i'll follback kalau anda aktif diinstagram, aktif means ada post - x wajib

 Klik iklan {1} {2} {3}  *wajib - refer tuto nie before klik iklan

 Buat satu entry bertajuk "Sem Break Giveaway by Ieyra Ghani"

 Copy dan paste banner kat atas dalam entry tu dan back-link-kan ke entry nie.

 Hantar link entry di kotak comment entry ini sahaja. *link entry! bkn link blog

Sponsor : -

Follow blog  - Dressuana | Geekin' Beat | AH K-Shop | Syaza | Norbaia'ah | Shabrina | Aifie |
Like fanpage {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7}


P/S: Sila alert dengan update pasal giveaway nie ea. Pastikan komenbox anda tiada word verification.  Refer tuto nie untuk remove benda alah tuh. Senang sikit orang nak komen nanti :)


Pemenang ditentukan oleh random.org dan top referral.


HADIAH | PESERTA *akan diupdated sebaik shj GA selesai


Thankyou all ^^

Monday, November 11, 2013

Casing Smartphone : New Stock!



Assalamualaikum.

Hai, dah lama aku tak post pasal casing yang aku jual nie -,- tapi kat instagram dgn wechat selalu je post. Uhuuuhuu. Boleh follow @_nzcagshopxx ((instashop)) // @ieyraagasshi_ ((official)) // add wechat ; ieyraghani



new stock now available jyeaaaaaaaaaaaaaaah ;;

kat bawah nie pulak aku senaraikan stock casing yang sedia ada ;;

iphone 4,4s,5 ;; ipod 4,5 ;; note i,ii ;; s2,s3,s3 mini, s4, s advance ;; ace, ace 2 ;; young ;; grand ;; bb9700, bb9900, bb8520, bbz10 ;; htc one x, one s, sensation xl ;; xperia z SHJ


Sila ambil perhatian pasal announcement ini iye pelangan pelangan yang disayangi. jangan tertipu, selalu nya dia nie buat urusan pembayaran guna topap please note that yang kami hanya buat payment secara bank-in ke account maybank langit biru studios ;; bukan topup.


nie antara design dari pelanggan aku ;; apa yg aku boleh simpulkan, most of them are from my fandom ;; inspirits who love infinite ahaks yett we're sorry sbb ada some typing error kat nama woohyun //peluk namu//


Korang jangan jeles bila jumpa inspirit yang bergaya dgn casing smartphone yang didesign sendiri yg kekadang tu ade terpampang gambar bias ;; sebab korang pun boleh buat jugak! just wechat je ((ieyraghani)) segala masalah anda akan selesai. InsyaAllah, tapi utk jenis phone yg available jelah iye. Nak letak gambor sendiri pun boleh =..= papehal kita deal kat wechat or fb okayy?  check here for more photos collection


p/s : yaaaaaaaaaaaaaaaaaaay rm171 dah keluar kat kshownow ;u; zasssssssssss



App : Mydol




kyaaaaaaaaa tadi gua dah tengok yang org upload kat utube tanpa subtitle lol - Runningman 171 & 172 with EXO!

Assalamualaikum.

WARNING : INI ENTRY KHAS UTK KPOPPERS. PEACE -_-V


Ahaaahaa ramaii pulak yang tanya aku itu ini app apakah itu apakah ini ;; setelah aku duk meroyan dan angau sendiri dgn application ni // asyik main lock unlock aje henpong nie//  lmao. maybe ade je orang rasa annoying dgn aku nie mcm takde gambar lain nak post kat instagram / twitter tuh. well, do i care =,= aku cuma nak berkongsi.

Okay sebenarnya application nie utk lockscreen. dah lama dah orang guna especially kpoppers ;; tapi ade je yang tak tahu sekarang ade english version. Aku tak download pun yang hangul version =.= so aku tak tahu yg hangul tu nama dia "mydol" jgk ke?

 "akak mcm mn nak buat dalam bahasa inggeris,  saya punya hangul version" 

okay sorry kepada yg bertanya, sebab tak dpt bagi pencerahan. maybe awak boleh uninstall yg lama , install semula..ataupun update jelah =.= aku tak guna yg hangul tu so aku tak tahu benda nie diupgrade ke apa ke.
Yang aku tahu, aku install aje terus dapat mesej sweet sweet nie dalam BI..


kalau nak download mcm biasa lah pegi playstore >> search mydol >> install >> setting tu set kan lah yg mana patutt >> done.







macam real je aku bercinta dgn kucing parsi nie ;; ohh my miyonggggg ;u;


p/s : tunggu apa lagi korang silalah download ;; just for fun =_= ahaks.

Friday, November 01, 2013

Tutorial : Daftar Seonmul.



Assalamualaikum.

Sebenarnya nie bukan tutorial sangat pun just nak jawab pertanyaan ikha yang suruh buat tutorial daftar jadi member seonmul. Tak tahu apa itu seonmul ? Aku dah cerita kan panjang lebar kat entry {ini} sila lah baca kalau kalau anda berminat.


Sebenarnya ye ikha semua nie dah ada kat blog seonmul, awak kena baca rules & faq sebab jawapannya ada kat situ tapi takpe den rajin menaip harini sempena 1 November lol //apa kena mengena//


  • Isi semua detail anda disini
  • Follow twitter MYSeonmul (x)
  • Wajib letak badge seonmul dan make sure to back-link kan ke blog seonmul. Badge boleh tengok {sini} //pilih je mana yang berkenan//
  • Lagi bagus kalau boleh promote blog seonmul kat blog sendiri
  • Nanti dapat email confirmation sebaik sahaja blog anda di-add *bagi email yg betul masa register*
  • Nak tahu yang lain lagi sila lah bertandang ke blog seonmul okay? ^^
Senang je kan ? Hmm sambil sambil tu boleh lah join group facebook nie {xoxo} , Okay harap dengan ini dapat membantu ikha dan bloggers diluar sana yang berminat nak join seonmul //yang tak suka tak yah ckp apa apa lah sebab aku dah tahu lah "haters gonna hate"// heol -_-



Thanks.

p/s : those who are not using astro beyond can watch one(ch 395 for non-beyond users) til feb 5 '14.   Thanks to kak yuyu coz she told me about this ^^ yeah The Heirs~!








Freebies : Header EXO {1}

exo's hallowen ;; not mine



http://i.imgur.com/wcDNPEI.png?1




http://i.imgur.com/hqGUSFi.png?1



http://i.imgur.com/sAuzIoq.png?1

mintak tolong click churp churp aku kat sidebar tu please. kesian dia keseorangan heol ~.~ kalau ada yang ambik freebies nie komen tau dan tolong jangan buang credit. thanks to nizam sebab rekemenkan tuto muazz utk buat dot dot tu ;u;


Thanks.
byeom.


p/s ; tengah buat benda nie tadi tak perasan pulak jam dah pukul satu ;; err cepat cepat check email andd taaadddaah ;u; result exam sem three dah keluar walaupun tak ade repeat dan pointer naik berbanding sem lepas namun ku masih dalam zon bahaya. gandakan usaha lagii ieyghaaaaaaa hwaiting~~! sem depan ada calculus ii //menangis//