Wednesday, July 08, 2015

#KARAH UiTM Dungun Burned Down

Assalamualaikum


Tanggal 7 July 2015 bersamaan 20 Ramadhan 1436H; tamat sudah riwayat sebuah bilik kuliah kayu dimana tempat aku belajar. 3 Tahun aku belajar kat UiTM Dungun tu macam macam kenangan ada kat bilik kuliah kayu yang diberi nama KARAH  ni  ;_____________;


Pada hari kejadian, aku takde kat uitm dah sebab sekarang tengah buat praktikal kat Pejabat Tanah Setiu. Kawan kawan yang masih belajar kat sana send wassap, lepastu tengok kat twitter. Sedihnya ;____;

"Kita lost bilik kuliah Karah 10 dlm kebakaran. 100% hangus. Tiada sbrg kecederaan krn tiada kelas. Punca masih disiasat. Ribut petir masa tu" - TR HEP, Sir Jaie



petikan berita harian harini





 

cepat je api merebak mungkin sebab tu rumah kayu. Actually, KARAH nie bilik kuliah lama zaman UiTM dikenali as ITM dulu lagi tapi sebab ia masih elok untuk digunakan so kami teruskan je guna. Tangga tu boleh kira baru jugak renovate. Walaupun hujan, bila Allah kata Kunfayakun, terjadi jugak. Ada hikmah disebalik kejadian. Nanti Karah 10 boleh dibangunkan balik dengan keadaan lebih baik dan selesa


Di Karah ni jugaklah dijadikan tempat student buat filem KARAH 1 hingga KARAH 3; cerita hantu huhuhu


 nah video member aku send. thanks to dayah :------(

Till then byebye




























4 comments:

Arpiiz said...

Kalau bangunan kayu memang cepat sangat api merebak. Tapi nanti ada lah bangunan baru yang lagi cantik.hehee

Ieyra Ghani said...

ha ah kan inshaAllah ^^

BudakVanilla said...

sedihnyaaa, tempat belajar terbakar. harap tabah ya. baru ternampak tempat komen. sorry sebelum nie tak perasan lak. :3

Ieyra Ghani said...

hehe isokayyyy BV ^^