Sunday, September 28, 2014

talking to my heart.

Heart,
You know how much I love you my precious?
Heart,
You are the crucial one. Don't get sick.
Don't get hurt.
Heart,
Please. Comeback to me, stay still and don't go anywhere.
You can go, when you have found your rightfull owner who will shower you with full of cream love.
You have to find the real one, who deserve you, Heart. The person who really love you and show his/her concern about you dear heart.
I know you are tired. Yet you have to be a tough heart.
For you, who does not even care and don't need my heart that I gave to you. Please return it.................... my heart......
Thanks a lot.
Let's just be friends with everyone.
Byeom.
Pic cr to twitter.













 

Thursday, September 25, 2014

Rindu

Rindu.
Kadang kadang tak terluah.
Sebab?
Mungkin sebab ego.
Mungkin sebab malu, segan.
Mungkin sebab tak sure dgn hati sendiri, samada itu perasaan rindu atau tidak.
Mungkin sebab takut........
Mungkin. Ada sebab lain.
Susah sgt ke nak luahkan rasa rindu?
Susah jugak, kalau tak terbiasa.
Kalau macam aku. Aku segan nak luahkan rasa rindu kat mak aku.
Aku indirect......... aku luahkan melalui perbuatan.
Cth :  Call mak aku pastu cakap "saja je call ni" "teringat masakan mek" "nakkkkk balikkkkkk"
Tu cara aku. Entahlah. Kenapa susah sgt nak ucapkan kata rindu? Even kat mak aku sendiri pun. Hmm.
Sekian.








 

Monday, August 25, 2014

Something Happened to My Heart

Singer :  A'ST1 & T-Max

Something Happened To My Heart
(English Version)

Even though I tell it not to go,
Even though I tell it to stop

My heart keeps going towards you
It doesn’t wear out, it doesn’t decrease

Why is my love like this
One by one, I count and count the memories

My heart can’t rest for even a moment
It’ll just become baggage that becomes hard to control

Why can’t I even throw them away
Really, my heart must have done something somehow

I must have become a fool that’s blind from love
Just one place, everyday one place

Looking at the sad light that is you
Even the tear glands must be broken

My tears won’t stop
I love only you, only you

Can’t you just tell me?
Even if I hold out my hands,

No matter how much I call out
You’re always far from me

It’ll be a love that becomes painful scars
Why can’t I erase it

Really, my heart must have done something somehow
I must have become a fool that’s blind from love

Just one place, everyday one place
Looking at the sad light that is you

Even the tear glands must be broken
My tears won’t stop

Just one word, the one phrase that you love
Can’t you just tell me?

I try to comfort myself with the lie
That I’m happy if you just smile

Because the place you’re going towards is not me
The lonely tears flow

Really, my heart must have done something somehow
I must have gone crazy over this hard love

Can’t have you, can’t forget you
Waiting for you day by day

I must have gotten ill from missing you so much
From loving you too much

Just one thing, your heart, that one thing
Can’t you just share it with me
Can’t you love me

Note: pic cr from twitter.

Sunday, August 10, 2014

Remaja OKU lemas

BESUT- Keengganan seorang pemuda OKU mendengar nasihat beberapa remaja agar tidak mandi di Sungai Tiang Rebau, Kampung Kerandang, di sini, berakhir tragedi apabila dia ditemui mati di sungai berkenaan, petang kelmarin.


Mangsa, Muhammad Hisyam Abdullah, 20, yang mengalami masalah lembam, lemas setelah terjun ke dalam sungai dipercayai selepas teruja melihat empat remaja sedang mandi-manda, kira-kira jam 2.30 petang.
Pemangku Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Noorzainy Mohd Noor berkata, sebelum itu empat remaja berusia 15 tahun telah menasihati mangsa supaya tidak turun mandi di kawasan berkenaan.
Bagaimanapun mangsa yang tinggal di kampung sama tidak mengendahkan nasihat tersebut sebaliknya berjalan melalui titi kemudian terjun ke dalam sungai.


“Disebabkan air sungai dalam, mangsa lemas dan kumpulan remaja tersebut berusaha menyelamatkan mangsa dengan menarik tangannya tetapi gagal, mangsa kemudiannya tenggelam di dalam lubuk itu,” katanya.


Noorzainy berkata, selepas mangsa hilang, gerakan mencari dilakukan pasukan bomba dan penyelamat, JPAM Besut, polis dan penduduk kampung.

Menurutnya, mayat mangsa ditemui bapa saudaranya bersama anggota mencari dan menyelamat kira-kira tiga jam kemudian di sekitar tempat dia mula tenggelam.

“Mayat mangsa dihantar ke Bilik Mayat Hospital Besut untuk bedah siasat dan hasil laporan mendapati mangsa meninggal akibat lemas.

“Kematian mangsa tidak ada unsur jenayah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya.
Sementara itu, datuk saudara mangsa, Wan Sidek Wan Hassan, 70, ketika ditemui di Bilik Mayat Hospital Besut malam kelmarin berkata, cucunya yang aktif itu merupakan anak tunggal.
--sinar



Ok tu petikan entry dari blog→  ni
Sekarang aku nak cerita bahawasanya si mati tu sebenarnya saudara aku. Dia anak kepada sepupu arwah ayah aku. Kitorang panggil arwah dgn panggilan Isae. Arwah mmg seorang yang hyperactive,  kalau ikutkan dia sebaya aku. Tapi dah Allah jadikan dia begitu,  maka segala tingkah lakunya seperti kanak kanak tu kami satu kampung dah tahu sgt..


Dia selalu pegi rumah aku. Walaupun Isae ni dilahirkan kurang upaya tapi aku tabikk ah kat dia,  dia tahu siapa sedara mara dia. dia kenal. dia tahu. sungguh ku terharu. tsk.


Tapi agak pelik jugak lah hari raya aritu dia tak pegi rumah aku,  biasanya setiap hari raya dia akan pegi pakai baju melayu handsome handsome naik basikal kutip duit raya. Tapi kali ni taakkk.....  hmm...


Jadi kali terakhir aku jumpa arwah masa sebelum puasa. Dia pergi rumah mintak kasut bola adik aku, adik bagi yang letak kat lutut tu je tak bagi kasut sebab adik aku nak guna lagi kasut tu.. lepas tu dia dah tak pegi. YaAllah engkau tempatkan arwah dalam kalangan hambamu yg soleh. Sayu hati tengok arwah masa penduduk kampung angkat dia dari sungai tu. Sungai tu tempat aku main air kecik kecik dulu. Dekat dgn rumah. Tapi masa kejadian mmg air dalam gila.


Semoga pakdo dan makdo (nenek dn atuk arwah)  redha dgn pemergian arwah. InshaAllah syurga utknya. Aamiin.


AlFatihah.


Tuesday, May 06, 2014

Comeback!



Assalamualaikum

YaAllah rindunya kat blog ni rindunya nak join giveaway rindunyaaaaa nak edit blog ni rindu semua lah ♥ dah bulan lima maknanya dah empat bulan lah aku hiatus ah lama gila. Entahlah, kalau internet slow ni aku jadi malas pula nak blogging. entah bilalah mak aku nak pasang unifi kat rumah hmm adik aku ada mintak suruh mak aku pasang wifi tapiii jawaoan mak aku sungguh mendukacitakan

Takpelah. aku update setakat yg mampu jelah lagipun bukan ada org nak baca pun ha ha ha. Sempena bulan ni bulan comeback bias bias aku so yehehehott IEYRA IS BACK BACK!

Aku sekarang tengah tunggu result tak lama dah nak keluar. 4 hari lagi YaAllah cepatnya masa berlalu aku rasa aku baru je start cuti sem haih -- hmm 8/6 dah start kuliah, maka sem lima sudah gue. CEPATNYA MASA BERLALU :O I WISH I COULD TURN BACK TIME /nyanyi dgn siwan/


I wish i can grad this course w flying colours aku nak jadi orang berjaya dunia akhirat ♡


Umur aku dah cukup dua puluh orang cakap aku dah boleh kawen  ha ha ha siapa tanak kawen weh. tapi aku nak habis belajar dulu. Pakwe? ha ha ha aku mana ada pakwe. tapi tipu lah kalau aku ckp aku tak minat kat siapa siapa dan takde siapa siapa minat aku #eh =_= cuma aku ni mmg dah nekad tanak kapel


bagi org ramai dia cakap takboleh jugak kalau hanya bergantung pada "setiap org ada jodohnya" tanpa kita sendiri usahakan mencarinya tapi bagi aku. aku akan bagi greenlight kat si dia bilamana aku rasa yg aku dah sedia nak jadi isteri. maksudnya disini, sebab aku tak kapel sampai sekarang ialah sebab aku belum bersedia lagi nak pikul tanggungjawab besar tu ;)


InshaAllah awak, kalau ada jodoh tak kemana nya kan asalkan awak tu sanggup tunggu. Sekian wassalam.





Monday, January 20, 2014

tiada tajuk.


sumpah comel ;;

Assalamualaikum.

Malas. itu sahaja yang bermain dibenakku. YaAllah sifat apakah ini =_= jauhkan aku dari sikap sedemikian rupa. Kurniakan sedikit kerajinan buatku untuk mentelaah pelajaran demi mendapatkan result terbaik sem ini YaAllah. Aaamiin.


Aku serabut sebenarnya. Tapi tak mengapalah, memang ini lumrah hidup seorang student. Bawak lah bersabar, ada satu sem lagi tolak sem LI hohohohooo. Grad on time InsyaAllah.


Perenggan lain, okay aku dah tak sabar nak balik cuti chinese new year nie ;; nak tengok anak buah baru. Che Nur Zulaikha Mardhiah Binti Che Zamri nama diberi. Alhamdulillah, dapat baby girl walaupun masa scan tu doc cakap baby boy --" Sekali keluar ahaaaa suprise! Tak mengapalah, boy or girl itu semua kurniaan Allah yang paling berharga bagi insan yang bergelar ibubapa sobs tsk tsk. Tapi jujur aku cakap, aku suka baby girl more than baby boy. Why? Mungkin sebab aku nie tak ada adik perempuan kot.


So now, i have three nieces, two nephew. Hewhew. Kak Long aku pesan, jangan upload gambar baby before lepas 40 hari. Sebabnya? Boleh baca kat perkongsian ini ;


Nasib baik ada group whatsapp untuk family, boleh jugaklah aku paksa abang aku upload gambar anak beliao kat situ. Hehehe. Kaklong aku dengan mak aku dah pegi tengok. Kaklong pun ceritakan ciri ciri baby tu ;; panggil Dhia. Ada lesung pipit kedua-dua-belah //ikut mama dia dengan kakak aku kot// putih melepak alhamdulillah //ikut abah dia masa kecik//  okay yang penting aku dah eksaited mahu bertemu Dhia T___T



Infinite will filming 'This Is Infinite' with this cute little girl, Judy Kim.

Comel gila budak Judy nie. Aku jua tidak sabar mahu melihat inpiniteu melayan si Judy Kim nie =_= anak myungsoo ke apa nie haaa kim kim segala. Aigooo. Myungsoo, serlahkan kejiwa-an kebapa-an-mu sayangku. Okay tbh, aku dah jarang updated pasal inpiniteu sobs tsk tsk. Gue sibuk =_= sem nie sangat sibuk. Maap piniteu. Hidupku lebih penting dari hidupmu. Wahaaaaaaaaaaahahaa. Walaubagaimanapun, terima kasih sekali kerana comeback with "This is Infinite" tbh i dont understand about "One Great Step Returns"

Adakah Infinite akan buat World Tour lagi sekali kah? Datang Malaysia lagi kah? Kalau begitulah hendaknya maka, mental breakdown lagilah hamba =_= EXO jua mahu kemari, disaat aku sedang bergelumang dengan test/quiz/esaimeng ni haaa otl .


Thats all from me ; cik ngigau. Hanya sekadar cerita yang random yang aku tak tahu nak letak tajuk apa. Akhirnya tiada tajuk kuberi nama. Kbye


Esok quiz ITS - Database =_=







Sunday, January 05, 2014

Ieyra Ghani di Hacked!



Assalamualaikum.

Selamat  hari Ahad semua.  Harini dah start kelas selepas bercuti selama dua minggu. Sesampai je aku kat kampus nie dapat berita kematian ayah sepupu. Rumah arwah depan rumah je so agak terkilan jgk ah ;_; tak sempat tgk. Abang aku cakap adik aku nangis gila gila. Maklumlah, diorang selalu main bola sepak sesame tiap petang. Hmm. Ajalnya sudah sampai, kita redha jelah. Takziah diucapkan untuk keluarga Ayah cik. Semoga arwah dicucuri rahmatNya dan ditempatka dalam kalangan org beriman. Aamiin.



Ehem entry nie memang aku nak buat sejak malam tu lagi sebenarnya.. Malam apa? Malam sebaik sahaja aku kena hacked. HAHA =.= Tapi aku takut jugak kot kot hacker tu marah aku balik lol. Kang tak memasal dia hack lagi teruk dari nie. HAHAHA =.=  What? Ieyra Ghani kena hacked? Kenapa? Tak percaya?  Tak caye tengok gambar dibawah.


Detik-detik cemas disaat aku perasan yang aku kena hacked.

  • -          Nak online fb kat phone macam biasa, selalunya terus je masuk fb aku, tapi nie tak. Dia mintak isikan password.  So aku bubuh lah password aku biasa guna tuh. Sekali dia cakap, password yg aku masukkan tu salah sebab aku dah tukar satu jam yang lalu sedangkan aku tidak berbuat demikian. Pergh. Nak nanges kau!  ;_______;  dah lah tengok syok syok duk tengok Gayo Daejun. POTONG BETUL AARRR =_= HABIS PINIT AKU FLIP


  • -          Cepat-cepat aku check email, pergh email pun dia hacked boh. Nasib baik boleh reset balik dengan nombor phone. Tiga tiga emel aku dia hacked. Rajin pulak encik hacker nie nak uji tahap keselamatan emel aku yang mmg tak selamat pun sebab aku guna password sama je semua OTL. Aku tak tahu lagi blog aku nie ada pesanan dr encik hacker. Rujuk gambar tadi.



  • -          Tiba tiba kak yuyu tanya kak fb, “blog miyong kena hack?” aku pun cepat cepat bukak blog nie. Ha’ah blog nie lah. Leprecious nie sobs mmg precious bagi aku.  Sekali masuk blog siap ada lagu sobs sedih ah lagu tuh cik hacker puhahahaha scary pun ado haa =.= mcm masuk highland tower villa nabilla pulak eheu //macam lah penah masuk –“



  • -          Masa nie fb, email yahoo dah boleh masuk dah. Dah okay. Cuma blog nnie je aku blank nak buat cemana. Semua orang aku kacau. Kak Yuyu, Shu, Piqa, Hara, Mira, Nisa, Opie dan termasuk si Day.  Sambil sambil tanya diorang nie sambil tu aku try balik. Then bolehlah aku masuk balik blog nie.  Dan dapatkan semula code gue.


   Aku dah tukar semua psword. Yang selamat sikit. Phew cuak boh. Memang aku mengaku sebelum nie aku memang tak ambik kisah langsung pasal security SNS (Social Network Service) yang aku punya. 

      Alhamdulillah lepas kena hacked semalam aku jadi lebih berhati-hati. Nasib baik hacker yang hacked aku nie berniat baik nak ingatkan pasal KESELAMATAN setiap jenis account yang kita miliki. Cuba bayangkan kalau kena hacker yang berniat tak baik, ada hasad dengki dengan kita? Nauzubillah. Nie entry nie aku berani nak buat sebab encik/cik hacker tu sendiri yang suruh buat. HAHAHA =.=



Terima kasih encik hacker, kerana anda. Saya sedar kesilapan dan kelemahan diri saya. Namun saya tidak dapat lupakan kenangan pertama kali kena hacked ini 2 Jan 2013 // 11PM. 


Selalu kawan-ii je yang hacked insta then upload gambar sendiri tulis caption “hai saya comel harini” LOL tapi kali nie betul betul kena hacked PUAHAHHA rasa nak gelakkan diri sendiri pun ada tapi, GELAK GELAK JUGAK. ANDA DILUAR SANA SEDARLAH! ISU INI SERIUS. MOHON AMBIK KESEDARAN DAN PENGAJARAN SIKIT BERDASARKAN KISAH BENAR PATIK =.= Ramai jugak yang tak sedar kan? Tolong lah guna password dan email yang selamat. Kalau nak tahu selamat ke tak tanya yang pakar. Aku pun tak tahu. Bak kata Hara guna IC passtu campor dengan peribahasa LOL .


Razman pulak cakap “taniah.. anda telah terpilih.. sabar ya”

LOL Man. Masin mulut mu Man. Hacker tu ajak aku belajar hacking. Dia cakap diorang ada buat kelas hacking. Dan aku belum membuat keputusanku.  Pantaskan aku menerimanya? Huuhuuhu.

Okay. Sudah cukup sudah. Gue harus menyiapkan esaimeng OOP  =.=  dan buat  itu  buat  ini  sesungguhnya  dunia kesibukan sudah bermula. Adios.


Thanks  xx.

feel free to follow instagram ; @_nzcagshopxx  and @anjungmobile





Thursday, January 02, 2014

[Casing Smartphone] LV Collection.

Assalamualaikum.

Entry nie nak bagitahu caseinc enterprise ada keluarkan collection baru untuk casing smartphone. iaitu

LV Collection.

Available for :-

Plastic Casing:

1. iPhone 4/4S - RM38

2. iPhone 5 − RM38

3. Note 1 − RM38

4. Note 2 − RM38

5. S2 − RM38

6. S3 − RM38

7. S3 Mini - RM38

8. Ace - RM38

9. Ace 2 − RM38

10. Galaxy Y - RM38

11. Galaxy S Advance - RM38

12. Galaxy Grand Duos - RM38

13. Blackberry Bold 9700 − RM38

14. Blackberry Bold 9900 − RM38

15. Blackberry 8520 − RM38

16. Blackberry Z10 − RM38

17. HTC One X - RM38

18. HTC One S - RM38

19. iPod Touch 4 − RM38

20. iPod Touch 5 − RM38

21. Sony Xperia Z - RM38

22. Galaxy Tab Plus 7.0 − RM65

23. Galaxy Tab 2 7.0 − RM65

24. iPad 2 − RM65

25. iPad Mini - RM65

26. Ace Plus - RM38

27. Mega 5.8 − RM50

28. Mega 6.3 − RM50

29. Tab 3 7.0 − RM70

Rubber Casing:

1. iPhone 5 − RM44

2. iPhone 5s - RM44

3. iPhone 5c - RM44

4. iPhone 4/4S - RM44

5. S3 − RM44

6. S4 − RM44

7. S4 Mini - RM44

8. Note 3 − RM44

9. Note 8.0 − RM70

Postage:

RM5 - Semenanjung

RM10 - Sabah & Sarawak

Whatsapp me to make an order : 0134340793 (serius buyer)

follow instagram : _nzcagshopxx

Kalau nak custome made pun boleh, boleh tgk cth2 custome made yang customer lain dah order kat instashop tu. Alhamdulillah ramai yg puas hati ^^

With that
Thanks xx.

Wednesday, January 01, 2014

new year dedication.


Assalamualaikum,

Betapa  aku  tersangatlah  gian  untuk  mengupdate  belog  yang  sudah  lama  dianak-tirikan ini. Sungguh  tiada sekelumit pun kata dusta  dalam penulisan ini. Aku  bukan  menyepi, aku bukan mengabaikan  blog  nie  Cuma keadaan tidak mengizinkan  ;____;  aku bukannya ada wifi macamm kalian, aku pakai nombor  celcom khas utk internet tu je lepastu buat hotspot  ;__; kalau aku rajin keluarkan sim card nie aku masukkan dalam modem. Line nya pulak usah dipertikaikan lagi, kekadang okay kekadang  lambat
mengalahkan siput sedut yang sedang  main lari berganti ganti . Betapa  rumitnya  aku nak  bersama menyulam cinta dengan dunia blogger ini perghh ayatku tersangatlah poyo.


Demi new year dedication nie aku berusaha jua untuk  menulis. Kalau  nasib  baik, terpublish lah entry ini dgn jayanya. Jikalau tidak, berkuburlah ia didalam draf blog  ;_________; mari kita lihat apa yang terjadi. Belum terlambat kan? HAHAHA =.= 2013 penuh memori tercipta, 2014 PLEASE BE NICE.


Jue, Bella.

  • -          My childhood friends sampai sekarang tetap kawan. Dua orang nie je lah yang boleh dikatakan selalu bertemu mata. Yang lain tu ada yang macam lost contact. Hmm. Jue, kawan merangkap saudara bau bau bacang. Thanks Jue and Bella, korang berdua je yang tahu perkembangan aku sekarang sampaikan pasal crush tu pun aku cerita kat korang berdua je. Hehhehe sebab aku selesa berkongsi dgn korang n terima kasih sudi mendengar. Thanks love. Semoga  persahabatan ini kekal selamanya.


Fararara, Kak Yuyu, Auni, Dayah, Adawiyah, Wanie, Dillah.

  • -          Kawan kawan aku kat dunia sebenar ; kat UiTM Dungun. Sepanjang  2013 aku mula rapat dengan Fararara bila dapat tahu bahawasanya Fara jua merupakan seorang Inspirit.  Sungguh teruja patik dibuatnya. Apatah lagi sem nie bilik kami dekat dekat dan aku selalu melepak-kan diri dibilik beliau, kekadang tuh bermalam dibilik beliau perghhh banyak bantal wohh seronokk tido bilik fara nie =_= thanks fara sebab hadiahkan kita file exo  tu. Dapat jugak barang dari korea ^^ heheehe. And thanks jugak sebab anda tersangatlah berbakat dalam membuat hatiku ini ‘dugguen dugguen’ haihhh. Saranghae xx. (@farasyadiya)



  • -          Kak Yuyu, saya sayang kakak saya sorang nie sangat sangat sangat sangatttttttt! Jumpa aje tak sah kalau tak fangirling duk ‘kihkihkihkih’ pasal  kpop. Miahahaha. Ingat  tak 1st time kita berkenalan? Masa tu kem kepimpinan peers kan kita satu group then time bagi nama grup tu semua grup kpop terkeluar dari mulut kita kan ^^ last last dengan kata sepakat teammates sporting yang lain maka tertubuhlah satu group “TEENFINITE!” dan sejak tu kita berdua jadi rapat sampai sekarang. Semoga persahabatan ini kekal selamanya.  Lebiyuuuu too da max xoxoxoxo bini hoyakeriseuu. (@cassielfkyu)



  • -          Auni, kembar ku. Terima kasih kerana mencipta persahabatan ini. Maaf ea masa birthday auni aritu ore saja je buat endah tak endah-kan auni. Hehehehe. Kan dah dapat kek tu ^^ Terima kasih kat Intan, Yana, Iyan, Aiman, Fara jugak dan tak lupa Syikin yang tolong gi beli kek tu bersama Yana. Ore nak cipta kenangan untuk Auni, biar auni tak lupakan ore walaupun dah grad. Nasib baik kita nie sesame Besutrian. Kkekeke. 

-        
       
  •             Dayah, Ada, Wani, Dillah. Kenangan tido bersama sama satu bilik enam orang kat tenggol tu tak dapat aku lupakan. Pergh korang memang terbaik ah. Susah nak jumpa kawan mcm korang yang tak kesah pun kat bilik korang ada reramai orang. Hhahaha. Harap boleh tido macam tu lagi pasni. Kkekeke. Dayah, nanti keluar jerteh lagi eo dengan Auni, Wanie, Jue. Heee. Luv u all.




Airein, Jannah, Min, Fify, Tira Othman.
  • -     Airein dengan Jannah rumets aku sem lepas yang sangatlah sengal ;; sokmo buli aku. Hhahaha. Aku ingat sampai bebila weiii ;; tapi takpe aku suka style korang. Perangai gila gila sampai aku pun jadik gila. Hhaha. WEHHHH BANYAKNYA KENANGAN SEPANJANG AKU JADI RUMET KORANG KAN???? CIKBE MASUK BILIK, AKU JADI SUSPEK TUT  *sensored* SAMPAIKAN JANNAH SANGGUP GI AMBIK AKU KAT TENGGOL PUKUL 2PAGI. HAHAHAHA. LAWAK =_= kesian aku time tu, pastu Min Nampak “benda” kat toilet sampai riuh wing kita. Airein steady je sedangkan Jannah ketakutan masuk bilik nak nangis hahahahaha sumpah kelaka. Sweet tak aku buat entry pasal korang? Hhahaha :pp



  • -     Min, Fify, Tira oh wahaii adik adikku. Ada hikmah kan kenapa kak ieyra, kak airein, kak jannah still kat Redang walaupun dah part3 time tu ^^ kalau kami memilih utk duk Kapas, mungkin kita tak akan jadi serapat tu kan? Min yang penuh dengan sifat brutalnya, udah udah lettu usik Fify dgn Tira. Kesian akak tengok mu sokmo kenakan diorang. Nanti potong rambut akak lagi eo? Tira, akak sayang tira yang manja nie sangat sangat. Hee. Terima kasih tau sebab angkat barang akak masa balik cuti sem tu. 1st time tau ada orang menangis sebab akak nak balik sobs //hug u// terharu akak XD Fify pun sama, jangan nakal nakal! Jaga diri elok elok insyaAllah nanti kita makan pizza lagi mcm sem lepas. Puhahaha. Kesian abang delivery, Min buli dia dah lah dalam hujan. Ish ish ish //geleng kepala//



Hara, Shu, Piqa, Opie.
  • -          Hara, aku tak ingat bila aku kenal kau. Kau ingat? Yang aku ingat tiap kali kita bertegur sapa mesti aku akan cakap “madumu yang ke 91011121314151617181920” ((dulu)) Sejujurnya, aku pun takut dengan kau sebenarnya. Sebab aku anggap mu sombong. Hahaha mian. Tapi bila dah kenal mu, aku tahu mu sangatlah kacak dan baik hatinya ((mohon jangan bangga diri)) Terima kasih ajar aku Illustrator tu tapi aku tak try pun lagi takde masa =_= hehe. NAK PAPERDOLL SATU! Aci tak order kat sini? Kekeke.



  • -          Piqa, akak paham perasaan kamu. Tapi gagal sekali tak bermakna gagal untuk selamanya kan? Kegagalan itulah yg mengajar kita erti berusaha. Berusaha sampai boleh! Dan alahai rindunya nak dengar suara kamu menjerit kat wechat XD SUARA HARA TUH SAMPAI KE SUDAH TAK BOLEH DENGAR PHEW. SODEHH HATI INI TT___TT dan terima kasih sebab cakap suara kite comel ehehehe.



  • -          Shu, akak tak tahu  pun shu takut dengan akak. Hhahaha. Tak sangka. Tapi percayalah, shu nie orang pertama yang akak kenal kat SNS yg selalu sms akak. Sekaranggg maaannnnaaa???? Ehem, mentang mentang dah ade whatsapp :pp Thanks sayangku. Harap dapat berjumpa disuatu ketika. Rindu nak wall-to-wall kat fb.



  • -          Aining a.k.a  Opie, maaf ea kalau kalau Aining sakit ati kena cerai dek akak aritu. Kkekeke. Biha amat memerlukanmu. Pulanglah kepadanya. Terima kasih atas perkenalan ini biarpun singkat tapi dah banyak jugak drama kita phew.



  • -          Korang semua, janganlah lupakan aku si ieghaa macho nie, aku jarang online twitter dah mcm chipsmore dah aku kat twitter tu =_= kalau Nampak aku muncul kt lebuhraya timeline korang tu tegur tegur lah eo? Aku memang kaku untuk memulakan conversation. Tapi In Sha Allah aku akan cuba sedaya upaya utk tegur korang acap acap kali sampai lah korang rasa annoying =_= Harap persahabatan kita berlima lebih rapat lepas nie, 2014.. Maaf segala kesalahan aku.



Ween
  • -          Ween oh ween. Akak sunyi tau masa ween hiatus blog sbb nak spm tu =_= akak bw blog ween sokmo kot kot ada new update tetiba. Heehe. Ween banyak bantu akak dalam dunia blogger. Ween lah semangat akak utk terus berblogging. Tengok ween rajin buat GA join GA. Akak pun terdorong sama. Terima kasih sudi jadi partner akak buat GA. Hee nanti akak cuti, kita buat lagi eo? Rinduuuuuu nak fangirling sesame +.+ INPINIT TINTAP BTS. I MISS U NUR IZZUREEN. Harap tahun nie merapatkan hubungan kita yang dah-macam-agak-nak-renggang-aje-sobs +.+



TIG  & Kak Meera Malina
  • -          Walaupun aku nie tak dikenali sangat kat TIG //ahli ahli lama mungkin kenal// thanks sebab TIG aku rasa seronok bersosial. Bukan bersosial sesaja. Ada manfaatnya yang aku dapat, salah satu nya dapat kenal koranggg laaaa ^^ TIG antara grup yang aku join kat FB dan yang paling laamma aku stay. Bukan bermakna grup lain aku tak stay, tapi aku jarang masuk grup lain yang aku join //ayat keeling abaikan// Yang penting, aku sayang TIG sampai bila bila bila bilaaaaaa selamanya //kibar baju TIG// Terima kasih kak Meera for the baju. Ramai kawan puji, baju tu cantik ^^ Sebelum nie kita takut nak tegur akak  .__.  Macam garang je, macam bekeng je. Hehe. Tapi lepas selalu whatsapp dengan akak baruku sedar akak nie penyayang ececeh. Semoga tahun 2014 nie tahun kita menyulam kasih sayang eo tunang gyu ? kikiki :p



Kak FD

  •         Siapa tak kenal Kak FD? Kaki blogging yang suka join GA tu mesti kenal akak comel nie. Heehe. Tahun 2013 memperkenalkan aku dengan Kak Fatin Diana. Terima Kasih kak FD sebab selalu jugak layan saya kat wechat. Hehe yang pasal MP3 tu terima kasih ^^ Teringin nak jumpa akak lebih lebih lagi bila dpt tahu kat FD orang KT ;) Teringin nak jadi blogger macam akak. Teringin nak dapat earning churp2 n 8share yang banyak mcm akak. Wehhhuuu. Harap hubungan kita boleh jadi lagi rapat bagi tahun nie. Saaaaaaayang akak FD yang sama tinggi (cm) macam saya. Kekkekeke.



CS110
  • -          SISKOMERS, coursemates sekalian. Tahniah! Dinner sem lepas sangat awesome. Lecturer and senior semua suka ^^ Rasa happy bila orang happy dgn hasil kerja kita. Yedok? Huhuuu. Terima Kasih jua sebab melantik diriku ini sebagai Exco Buletin. Aku akan berusaha untuk menggalas tanggungjawab ini walaupun pada mulanya ada perasaan ragu dalam diri. Tapi Alhamdulillah aku rasa aku dah buat keputusan yang terbaik. Antara dua tu. Peers atau Siskom? Aku pilih SISKOM. Tidak bermakna aku terus melupakan family peers namun ketahuilah, aku sayang family peers terutamanya yang rapat dengan aku sobs. Mohon mengerti and no hard feeling. Semoga SISKOM and PEERS sama sama berada dalam TOP 3 bagi semester ini! Aamiin.


Followers blog, twitter, instagram, kawan fb, Seonmul
  • -          Terima kasih kerana menjadi followers Ieyra Ghani.  Nantikan GA yang bakal diadakan kat blog nie. ((kalau ada rezeki))
  • -          Feel  free to follow me on : twitter  1 , twitter 2, instagram.
  • -          Seonmul, tahun 2013 aku join community nie. Tapi masih belum berpeluang untuk mengenali ahli ahli nya dgn lebih rapat ;; Admin Fei, Admin Yongz harap harap unnie berdua boleh buat something supaya kita semua boleh jadi satu family baru bagi tahun 2014 nie? Mungkin?


Last but not least, harap maaf entry ini terlalu panjang. Kan aku dah cakap aku gian nak update belog sekali dah menaipp hambek kau    =_=  maap  maap. Selamat Tahun Baru 2014. Semoga tabah mengadapi dugaan di depan hari.  Doakan kesihatan aku sobs. Maklumlah dah dua puluh-an. Macam macam sakit datang ;__;