Thursday, September 17, 2015

Childhood Photos: Jom Main Simple Game!

Assalamualaikum.

Selamat Hari Malaysia! (semalam). As i mentioned before aku ni sekarang stay kat rumah makcik aku sebab praktikal kan. So, pada suatu hari, aku belek-belek album gambar kat rumah beliau maka tiba-tiba aku terpandang gambar-gambar aku masa kecik. You know what, kat rumah aku mak aku tak simpan pun gambar gambar waktu baby baby nie. Maklumlah kan mak aku dulu selalu beranak kecik. Aku yang kelapan dari sembilan beradik kau ingat sempat ke mak aku nak pergi kedai gambar? zaman dulu bukan macam sekarang, mana ade dah nak pergi kedai-kedai gambar ni, snap pakai camera sendiri, print sendiri aha.

Lain lah dengan makcik aku nie, dia muda sikit berbanding mak aku and anak sulung dia sebaya aku. Kalau anak sulung, mestilah nak kumpul gambar banyak banyak kan? maklum lah anak sulung =_=
So dengan penuh kesiannya, aku pun menumpang kasih dgn makcik aku lah hahahaha


So dengan excited (mcm gambar diatas) aku belek-belek album gambar dia lalu berkata "nanti nak scan gambar ni!" dan inilah hasilnya.................................



1. Red or Yellow?



2. Left or Right?


3. which one was me? (*describe)



 4. Blue or Red?



5. Happy or Gloomy?


Okay now, jom main teka gambar aku, hahaha senang gila kan game nie. First three winner will be adding to my bloglist! well it's up to you nak join ke taknak, reward tak menarik pun hahahha but still kalau korang kat bloglist aku, aku akan selalu ke blog korang. Game just for fun!

Cara jawab soalan: 
First; buat numbering mcm gini:

1.
2.
3.
4.
5.

Second; bagi jawapan dia mcm gini: 

cth: 1. Red
(*ini penting, tolong tengok soalan bawah gambar bkn jwpn sendiri)

Third: bagi apa-apa komen tentang entry ni: 

cth: saya suka tengok gambar baby!



P/S: Tengok betul-betul bawah gambar tu ada soalan dia utk no 1-5. Okay goodluck! hehehe.
------------------------------------------------------------------------------------------------
“When we are children we seldom think of the future. This innocence leaves us free to enjoy ourselves as few adults can. The day we fret about the future is the day we leave our childhood behind.”


2 comments:

hara said...

1. yellow
2. right
3. terpaling kanan sekali (gaun ada hello kitty)
4. haruslah red (sila rujuk jawapan nombor 3)
5. gloomy

MUKA KAU TAK BERUBAH LANGSUNG DARI BABY SAMPAI SEKARANG HA HA HA.
eh aku jawab bukan sebab nak masuk bloglist kau ke hape, aku saje jawab sebab aku rasa nak main teka teki. luls. nasib bukan soalan 'sila huraikan blablabla' kbai.

Ieyra Ghani said...

haha bagus =_= detail kau jawab. aku dpt mcm2 jwpn kat komen so aku tak approved komen yg tak betul cara jawab. kau nak ke taknak, akan masuk bloglist jugak sbb aku dah janji kan.