Wednesday, August 05, 2015

Hey! New Look.




new watermark hihi


Assalamualaikum.

Yey laptop dah okay ---- first time format sendiri lol, maksud aku baru ada keberanian nak format laptop sendiri setelah dia meragam macam macam keluar. Lepas install balik drivers yang diperlukan antara benda pertama yang aku cari ialah Adobe Photoshop CS3. Before this aku guna, Adobe Photoshop White Rabbit hohoho. 

So bila dah ada PS balik ni perasaan nak tukar template guna idea sendiri and edit sendiri membuak buak. Tapi tak rancang pun nak tukar secepat ini sebab theme Black and White yang lepas tu pun baru je tukar. Aku tak puas hati sangat template lama tu sebab sidebar dia tak lawa and limited ;__; plus, aku lagi puas hati kalau pakai design/idea sendiri.

Maka semalam, kat tempat kerja aku mula buat header. Tu pun dah lewat, aku buat dlm lepas waktu tengah hari, then tamat waktu office, siap! TAAAAAAAADAAA!


aku guna gambar daehan minguk manse tuh sebab they're one of my obsession/interest lol siapa je yang tengok TROS tak minat diorang kan? so as a peminat setia Superman Return, aku guna Song Triplets sebagai penyampaiana apa yang aku cuba sampaikan. Harap harap sampai lah.

Kalau korang masuk blog nie and be like "oh ada song triplets, tak syak lagi dia nie peminat song triplets and tengok TROS" maknanya apa yang aku cuba sampaikan tu menjadi lah hohooho.

Okay back to the right track, lepas tamat waktu office, balik rumah buat apa yg patut, tengok syurga nur. Lepas solat maghrib aku sambung edit footer and terus tukar template lama ke Denim. Clean and Clear mula mula tu lepas tu aku edit ah. Dengan bantuan tutorial dari Nabila Medan akhirnya sekarang blog yang korang tengok nie lah hasilnya.

DON'T STEAL

 Aku akui, design kali nie adalah yang paling aku suka ^^ sebab kaler dia, watermark dia. and most important masa nak edit coding tu smooth je, tak banyak berlaku error. Tapi sebenarnya banyak lagi yang aku tak edit ni mcm scrollbar, kotak komen etc. Nantilah semua tu tak penting, tak kacau pandangan aku pun so hold dulu. So dalam jam 12.30++ AM semalam aku siap edit setakat ini shj.

Alangkah bagusnya kalau aku segigih ni buat system yang ditugaskan untuk budak praktikal mcm aku  ni =_= but yeah theres database blablablabla yang membuatkan aku terjerumus ke benda lain instead siapkan system tuh. Aiyaak!

cr: cute floating navigation and blockquote to ---- wanaseoby

and yang lain-lain semua cr to myself. Thats all, Thankyou!

13 comments:

Anisyamir Leejo said...

comelnya design blog tambah plak dgn bdak 3 org tu ^^ Nmpk sweet, comel gitu

(http://anies-msletoes.blogspot.com/)

Huzniey Saad said...

nice design you made there. btw ambil course IT ke?

Ieyra Ghani said...

Anis: Heheehe thanks! yeah budak tiga org ni rasa nak geyget jer..
Huzniey: tq ^^ erm i ambik computer science,,, basically programming and yes IT tuh ada dlm silibus :)

PeRdU cINta said...

Triplets tu selalu akak PC tgok they all kat youtube,,huhu..
Assalammualaikum
Nice blog..bestkan klu blh create ikut cita rasa..akk pun like tapi dek bab coding yang buat akk pernah hilang blog..takut pulak..salam ukhuwah..singgah follow ye..

Athirah Zain said...

waaaaa..... dorng ni febret saya jugak,,hahaaa

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

hai iera!! hazy obses jugak kat sig triplets tu dgn lee twins. heheee
btw nak tanya. awak punya photoshop download dari internet ke? kalau ye, nak jugak >.<

EEQA said...

Terbaik. comel

Ck Tmn said...

alahai sweetnye header plus triplet tu.. love them <3

Iska Liskrey said...

Haii.. lagunya sama kya punya iska di blog "Reset"
kunjungi blog iska yah jgn lupa follow balik ^^

syasandeul said...

niceeeeee <33

ziana eunos said...

cantik ^_^

jom singgah zianaeunos.blogspot.com

BudakVanilla said...

comelnya header. :D memang suka jugak triplet nie, daehan minguk manse. :D

Cikk Mimin said...

kemas jee blog ieyra