Sunday, February 28, 2016

Hi

Assalamualaikum.

Hi, bertemu kita dalam rancangan cikebum cikebum aum aum aum. k tak kelakar. Selama aku menghilang ni ada tak yang tercari cari terindu rindu? Eleh, siapakah diriku utk dirindui kaaan -.-



Sepanjang kehilangan aku, byk benda baru sebenarnya yg berlaku pada aku. Ok actually lepas dpt result final sem Nov 2015, aku dah unofficially graduate. Yes unofficially sbb majlis graduasi aku bulan November 2016. Lama gila kan? Setahun doh.

Aku dah bosan kat rmh takde buat apa apa, kang tak pasal pasal ada org masuk meminang. Hah kelakar sgt. So aku ckp kat mak aku yg aku nak keje, aku tak apply penerapan uitm pun sbb mmg niat nak keje dulu and sebab belum buat MUET heol

Dipendekkan cerita, bermula 1 Disember 2015 aku dah start kerja as Boutique Assistant kat one of the famous boutique kat Bangi Sentral. Siapa follow ig or twitter aku mesti tahu kat butik mana aku keja hahaha.

So far aku suka lah keje kat sini kecuali pasal satu bendaaĆ a. Susah nak apply cuti kot kat sini ;_; sampai tahap aku terpikir nak tukar kerja office pulak. But aku pikir pikir balik keje butik lagi masyuk........ sebab sepupu aku pun dengki dgn gaji + commission aku lol. Alhamdulillah :)


Tapi dah masuk bln ketiga tau aku baru saving RM200 dari gaji aku ape nak jadiii lah oi asyik berbelanja ajeeee

But yes Alhamdulillah dpt bagi mak aku. Aku excited gila nak bagi gaji pertama kerja aku kat mak sbb mmg tu niat aku keje ni. Ingatlah kawan kawan, walau sekecik mana pun gaji korang kerja, tetap kena bagi mak ayah. tak banyak, sikit pun jadilah asalkan mereka happy.

Commission pertama, dapatlah handphone baru sebijik. Alhamdulillah boleh berselfie dgn aman huhuhuhuhu -.-





kakak housemates 


lepas gian ber rollerblade. pakai skirt pun skirt lah. Okey tu je. Will update more ^^