Friday, July 26, 2013

Blend.



Assalamualaikum.

17 Ramadhan 1434H.
Salam Nuzul Quran.

{ derma? }

Thankyou!

Aku memalaskan diri diatas katil double decker milik anak buah aku. Kejap mengiring kekiri kejap mengiring kekanan. Akhirnya aku bukak laptop updated blog and updated kat group PRIME about the programming and multimedia competition anjuran fakulti sains komputer dan matematik uitm terengganu. Me as exco multimedia.

Oh i need a few ideas and inspiration to design the poster about this PRIME. It's kinda interesting but what concept should i use -.- and i was like aku-nak-guna-combination-warna-yang-macam-mana-untuk-postah-nie-aku-blur-sebab-dah-lama-tak-buat-poster-lagi-lagi-poster-untuk-event-agak-besar-begini. omg u,u nasib baik abang daus nak tolong. nanti nak mintak tolong kak gee jugak sebab haiqal nak lima.

abang daus cakap; ieyra buat dua, abang dua, kak gee satu. Ok cun! but bang, please send the logo a.s.a.p juseyo u,u

aku rasa kan, puasa tahun nie macam sekejap aje berlalu. mungkin sebab aku asyik balik je kot setiap hari minggu kekeke. minggu nie balik umah kaklong saaja sebab nak baiki jubah raya. tapi kena balik U awal awal hari sabtu because of the meeting regarding to annual dinner our faculty. me as exco publisiti U///U at first, aku dilantik sbg ketua bahagian buat backdrop but ehm nevermind. i just too excited and will look foward for our dinner this sem! nie kali kedua aku jadi salah sorang dari family yang handle dinner also known as AJK lol ; i've experienced it before during Annual Dinner Peers. Yeap, as expected. me as exco multimedia again /i've a dream to further study in major multimedia for my degree. InsyaAllah!/

Back to the right track, and the previous dinner was really awesome, fun and happening! hopefully, something like this will terjadi kat dinner pada 27 Ogos nanti. What should i wear for the dinner? the theme is just; black and white ;---; i want the Red Carpet concept actually but i kennot do anything because all of this have been decided by voting system. Kyaaah~! dear fellow coursemates, kenapa vote black and white TT___TT macam nak berkabung. Me pakai jubah raya jelah kot, kaler itam. Tudung putih -....-

Next story, i wanna say sorry to my PEERS CAUNSELOR'S FAMILY because i kennot join the event on this saturday. Seriously i want to be a part of the fasilitator on that day but yeahh too many commitment for me on that day. The poster pun haiqal nak hari sabtu, meeting dgn pihak hotel hari sabtu, hari isnin ada dua test satu habuk pun tak study lagi U.U i need some time ouh. sorry sorry again =_=

Hari khamis semalam test1 subject Interactive Multimedia. Alhamdulillah dapat jawab dengan tenang. Harap dapat markah yang tinggi =_= penting untuk cgpa nanti. Aaamiin. Nak naikkan pointer! dean list (?) or atleast three and above. InsyaAllah! I dont want banana pregnent for the second time =_= if you know why i means. Heeeee.

This entry is tooo long, lol ikr. Biasalah, jarang jarang boleh update kan ._. sekali update nah kau aku blend semua cerita aku dalam nie. Thanks kepada yang sudi baca, well i have too many stalker you know ahahahhahaaaa choiiiiii!

Soal keputusan hati pada entry lepas, Alhamdulillah Allah dah tunjuk jalan untuk aku. Hopefully everything is gonna be just fine. Thanks awak, sebab memahami situasi saya /smile/

Notes : Macam seram je insiden tadi, aku kan duk katil atas dalam bilik anak buah aku nie and im so so so forgot that the kipas hanya se dua tiga jengkal dari kepala =_= i'm the selamba rock berdiri dari katil nak turun /apesal aku berdiri? lol/ and terasa sesuatu mengipas rambut :O bayangkan kalau nyawa aku sampai situ je U.U ampun dan maaf dipinta dari hujung rambut sampai hujung kaki. Selamat Hari Raya  =_=




Thankssiyu.


Wednesday, July 24, 2013

Destiny.


Assalamualaikum.

dear dillemas ; please go away .__. {mohon klik}

Don’t leave like this, don’t show me your turned back for the last time

I won’t ever leave your side again
You can hate me, who had left you once
I’ll try to endure it, I’ll be in pain, everything for you, oh you

I won’t ever let go of this tightly held hand again
You can hate me, who had made you cry and left you once
I’ll remember it all, I’ll be in pain, for you, for you

Don’t say that you can be happy without me
I’ll be good to you, I won’t lose you, I’m right next to you

Don’t leave, don’t turn around, I can’t let you go like this
Even if you leave me like this, you can’t escape me
Cause you are my destiny
Don’t turn around and leave me, don’t brush me off, don’t avoid me
You are my destiny

When I think about our relationship falling downwards, I try to stop it
Talking through this would be a waste of time, your heart pushes me out
Only I remain in suffering but I hope that we’ll go back to how we were before
Hoping that you’ll come into my embrace, have met destiny

I won’t ever leave your side again
You can hate me, who hurt you once
I’ll remember it all, I’ll be in pain, for you, for you

Don’t say that you can be happy without me
I’ll be good to you, I won’t lose you, I’m right next to you

Don’t leave, don’t turn around, I can’t let you go like this
Even if you leave me like this, you can’t escape me
Cause you are my destiny

I threw away our memories that have shattered to pieces
But I didn’t want to leave it as just a memory, so I’m on my knees and begging
I guess I was out of my mind at the end of our long relationship
Please catch me, who has gone awry, I’m locked in regrets so give me a chance

Don’t leave like this, don’t show me your turned back for the last time
Cause you are my destiny
Don’t turn around and leave me, don’t brush me off, don’t avoid me
You are my destiny

Don’t leave me, don’t leave
You can’t escape me
Cause you are my destiny

well, this song is original by infinite. the lyric is really jeongmal exactly same to my situation right now ;--; YaAllah, tolonglah aku dalam membuat keputusan hati ini. Salam 15 Ramadhan. Tarawih malam nie jangan lupa baca qunut!


-dalam lab; kelas multimedia lol-

Saturday, July 20, 2013

Adorable kids ; Juna and Opi.

Assalamualaikum.

{JEMPUT JOIN}

Kini kian bermula quiz ; test ; assignment ; final project ; term paper etc. fuhhh penatt ;---; tambah tambah dengan komitment kat kelab dan sebagainya. Terbaru; dalam Ganeral Meeting SISKOM aritu aku dilantik jadi exco buletin ㅡ bayangan. Kalau ikutkan hati, aku taknak jawatan tu tapii apa boleh buat aku dah diberi kepercayaan maka kena lah terima dengan hati terbuka. Mohon tunjuk ajar abang daus yek. {klik}

Aku kini dalam proses menyiapkan final project multimedia. Rough proposal dah hantar beserta poster. You know what; aku kini peminat tegar Opi + Juna. Kalau bukak instagram tak stalk diorang memang tak sah ;; Kalau korang tak kenal sape mereka sila ke instagram mama mummy vogue ini {atitaharis} dan {fynnjamal} keep calm and double tap for every single pictures and videos of sofia dan arjuna! they're same-age cousin. wiwiiiitt . yeahhh because i loveu kiddos !

Jemput tengok opi bebel mcm teletubies nie alololooooo eiiiii omeii angat! {opi} romatic couple of the year ; suwitt kazen {juna ngorat opi} hakhak. terlampau banyak moments mereka untuk aku share kat sini lailailai korang carik sendirik lah kat insta kaktita ngn kokpin kalau nak tengok lagi mihmihmihh


full credit to kakpin's instageram yaaaa amatt kat dua bebudak cecomel ni auhh *o*

 

cant stop loving the innocence of a child's mind. if only we can somehow reset our brain to the state of purity-- i bet everything would be fine. children, how i wish life will treat you kind. i wish hatred can be undone. i wish you will stay alive-- free-- and fun.
FYNN JAMAL


at the end of the story ; aku pinjam nama juna dengan opi untuk final project multimedia group aku #LEZstarshipanimation. Muehehehe; storyboard dah hantar kat lecturer tak sempat nak snap gambor ;----; group logo inspired by elsinine heyywalleh walleh hey :D

Sekian wasalam. {klik sini jap tengok zizang melawok -.- }

Thursday, July 11, 2013

Ramadhan and Fever;;



Assalamualaikum.

Alhamdulillah harini dah masuk dua ramadhan. esok tiga ramadhan ;; cepat je kan masa berlalu. Aku pulak mengalami kisah sedih di kolej sini .___. dua minggu lepas dah demam tapi sehari je ;; and malam diawal ramadhan aritu  demam lagii sampailah sekarang. tapi tak menentu jugak -.- ari selasa start demam ; rabu okay ; khamis arini demam balik sampaikan aku skip dua kelas siang tadi. tapi alhamdulillah lah masih kuat untuk terus berpuasa. yelah kalau berbuka pun tak lalu nak makan ; baik aku teruskan berpuasa. yedok ? eh


pastu tadi pegi lah klinik jalan sorang sorang dari kolej yang duhhh bapak jauh -____-  encik doktor check ; katanya semua okay ;; tekanan darah okay ;; jantung okay ;; blablablaaa ;; doctor cakap demam aku nie demam virus sebab tak menentu menyelam timbul macam biskut chipsmore je lol



doctor ada tanya aku penah kena demam campak , chickenpox mahupun denggi kah sebelum ini ㅡ belum kena doc kecuali chickenpox yg dah kena masa kecik dulu. denggi ? err tadi ada fogging kat sekitar kolej redang nie.

boleh pulak aku terlupa nak mintak mc -.- nasib baik doctor tak cakap apa apa time aku dengan muka tak malu masuk lagi sekali sebab nak kan emsiii ;; yelah weh skip dua kelas . kelas madam sabar pulak tew hmm naiyaa lah kalau takde emsi weii .


Sekian wasallam.