Friday, May 17, 2013

L's Bravo Viewtiful



Assalamualaikum. mohon klik {ini}
menangis dibucu meja

Akhirnya arini aku berjaya jugak post entry 15hb yang tersimpan dalam draft selama sehari lol. Aku nak post pada 15hb tu sempena bravoviewtiful punya launching tapi masalah internet berlaku yang menyebabkan aku tak boleh nak upload gambar kat sini. so aku give up -.-

Akhirnya my myungshoot bakal menjadi jutawanraya baru. lol. 15/05/2013 dah merelease-kan photobook beliao sendiri omg so lucky you bb ;----; nasib baikk woollim memahami akan ke-obsess-ssan myungshoot ku terhadap dunia photography /selain makan kimci jigae dan peluk bamboo pillow otl lol/

Demi menunjukkan kasih dan sayangnya jungyeop appa ku terhadap myungshoot oppa ku maka kini terlahirlah sebuah putubut photobook yang diberi nama yang sangat ke-beravooooooo-an iaitu L's Bravo Viewtiful /sniff andd sobs sobs sobseuuuuuuu/ masa aku duk scrool tumblr pada hari kejadian tu aku terjumpa {bravoviewtiful.com} nie ;AAAA; comel gilos afjskwkdw belog myungsoo. semua kamera yang dia guna, ada kat situ lol berteraburan dimana-mana. untunglah kaya .____.

wae i'm so so so sob sobbing huh wae ?

sebab..err...sebabb urghh! feels like gonna flips everything. Aku ada order photobook nie kat satu kedai tu /rahsia/ aku dah hantar order form tu ikut email then berita sedih pulak yang aku dapat sobs

"I'm sorry but i'm going to hold this order first. The slots are full at the moment. If someone backs out, then ill take your order in ya. Will let u know later."

And a few hours later.

"Hey there i'm sorry but im going to close the order because i have enough orders already and i cant open anymore because it will be too much for me. Try to order from somewhere else. Sorry."

And i was like afhgdyhwnyedb /mentalbreakdown state/ tapii hmm biarlah salah aku jugak lambat hantar order form .___. and nasib baik dia bagitahu before aku bank-in. okay means dia baik.

Aku sangat teruja dan gembira sekali dengan kelebihan yang ada pada diri kim myungsoo tuh ;--; omg bb imissyou ;----; can you make some photobook that full with all my picture? /ahhh mimpi/

Kan semalam aku tak boleh updated belog so aku buat preparation untuk aku updated harini. Aku ada edit beberapa gambar myungsoo sempena kebravoo-an dia nie diriliskan ;---; okay aku tahu korang yang tak minat kpop nie tak tahu apa yang aku duk membebel ni kan. takpe baca jelah. hhahaha.








 Ni prolog photobook beliau. Tapi tak paham kan ? hhaaa jgn risau, aku dah ada yang ditranslate. Sila scroll lagi~

Tadaaaah! tapi nie bukan aku yang translate aku pun tak tahu sape translate yang aku tahu aku dpt source dr ; infinite7soul.

Editing 100% by me.


sungguh puitis dramatis dan gramatis lah budak nie sorang =___= naneun neorul saranghae!



Aku sudah tidak mampu berkata apa-apa lagi sebenarnya sebab aku dah tak jadi nak beli photobook nie .__. aku dah give up. Rasanya kedai lain pun dah closed order dah. hmm


ish seronok ah kau myungsoo ;----; lempang kangg aaaa ;---;


 omg teaser beliao comel much ;---; okay aku berlagak mcm tak pernah tgk
padahal dah siap download lama berzaman sejak keluar lagi lol /slap myself/


 wehehee. aku dah buat ONE-SHOT untuk cerita nie ;-; esok aku updated! stay tuned /bajet mcm ada yg nak baca/ *aku belum update lol rasa mls pulak nak update -_-



Wahai Inspirit; nak baca isi kandungan photobook tu ? Aku ada updated kat blog team. {sini}

Kbye. Ppyong


Wednesday, May 01, 2013

MAY!


Assalamualaikum.

Dan semut semut pun menangis gara-gara sakit gigi makan gula banyak -.- Gedik. Nak jugak buat entry 1st May. Intro hancus sokmo. Okay let it go. Aku nak merepek meraban sekejap naa mohon pasang mata untuk membaca dengan hati yang rela //tak mboh pakse pakse//

Aku dapat berita about my lil kazen ; Afiq Zharfan masuk hospital sebab demam panas + jangkitan kuman dalam paru-paru. Alahai kesian betol afiq , dalam usianya yang aku rasa belum cukup setahun kot tapi tahun nie lah dia akan cukup setahun //ayat keling tamil tambi mohon paham//

Harini adik afiq kena puasa sebab doc nak buat fisio sedut kahak. YaAllah moga adik afiq cepat sembuh.. Bergenang je air mata dia kena kerjakan dek kak nurse =_= Kalau aku pun takot lol.

Ujian itu tanda kasih sayang Allah kepada hambanya. Bersabarlah adik afiq

Semalam aku keluar dengan mak dgn abang aku. Uruskan hal akak aku blablablaa. Sementara tunggu abang aku pergi transfer duit kat Maybank //YaAllah lama bebenor menunngu// aku pergi kedai spek mata. Saje nak test power rangers. Padahal baru je kot aku buat spek tuh awal sem aritu. Tapi aku check tu mak oii power aku naik! tak banyak pun naik 3 point something entah aku lupa =_=

Bila aku cakap kat abang abang kakak kakak aku yang power mata aku makin naik ; takde kata kata lain yang diorang balas balik kat aku melainkan ayat yang sama ;

"tu lah kuat sangat hadap lappy"

Aku hanya mampu membuat pokerface -.- balik balik lappy aku yang dipersalahkan. Hello imma computer science student ok //ewah// hadap lappy mmg perkara biasa //eceh, kalau buat coding takpe jgk lol//

Lepas check mata aku gi pasar. Aku beli kasut sukan sebab kasut sukan lama dah koyak rabak tahap pengemis jalanan //mohon percayaa// Aku beli kat pasaar je tak mampu nak beli kat kedai bata -.- Frankly speaking, aku tak suka sandal kat bata. Aku ada sebab tersendiri kenapa aku tak suka. Miahahaa. Dah banyak kali terkena. Serik //macam nazakk aje bunyinye//



kira okay lah nie sebab beli pakai duit sendiri. aku suka beli dgn duit sendiri dpd duit parents

 Jom masuk kpop zone //fangirling mode on// Aku nie #TeamTamakBias =_= nie nak cite pasal vixx. Dulu bias dalam vixx aku pilih hyuk dgn N. Tapi bila tengok tengok balik kenal hati budi masing masing //ewah// aku rasa dah jatuh hati kat Ken! Lee Jaehwan! omg kenapa kenapa dan mengapaaaa!

Rupa ken, dengan hidungnya yang mancung macam no 7; matanya yang menawan lagi bercelak semulajadi tuh aku nampak tak macam korean pun tapi arabic //pada mata aku// Kenapa lah aku baru nampak sekarang omg //lempang diri sendiri// Ken dah mcm orang orang pangkat sheikh gitu muka dia.



Rupa ken sebijik macam Athman; adik kawan aku. Handsome mehh. Ideal type aku suatu ketika dahulu nak lelaki yang ala ala arabian. Kening lebat //mcm yeo seungho// Ada dimple //mcm kimmyungsoo;heoyeongsaeng// ok dah ._. kalau nak hurai pasal ideal type 1000 tahun akan dtg pun belum tentu akan siap. .__. terima jelah jodoh yang ditentukan olehNya //ecececeyy//

Happy Labour Day! Happy New Month! MAY your dream comes true.
Gracias.


 



Freebies : Choi Minho


comel je danny *cium screen lappy*

 Freebies nie boleh je nak buat header ke cover photo fb ke papejelah. Aku saje edit lepastu terpikir pulak nak bagi as freebies utk followers aku. Ahah tak cantik pun =_= tapi takpe ah nak bagi jugok. Ok biar situ.

1000 x 303







 Sila hambek but don't claim as yours.
Thanks.