Wednesday, May 11, 2016

Bonding Time

Assalamualaikum.

Sedih, cuti tiga hari sudah hampir ke penghujung. Esok dah start kerja. Fyi, my mom, kaklong and niece aku dtg puchong. Mereka akan balik kampung hari sabtu ni. Aku ambik cuti tiga hari ni sebab diorang lah. Tapi......rasa nak cuti lagi ㅠ.ㅠ

Semalam, kakak aku bawak pergi Times Square. Sebabnya aku craving nak makan ďdeokbeokki (spicy korean rice cake) kat sopoong. Haritu aku try cheese ddeokbeokki kat dubuyo, kali ni nak try yg spicy punya.

Kami naik public transport, bawak anak sedara sorang si Marissa Azzalea Zara.


tengah tunggu metrobus


naik bas, terus kroh kroh.

lepas metrobus, tukar naik rapidKL kat ioi puchong. sampai nu sentral, naik monorel. jakun sgt anak buah aku dpt naik kereta api balik rmh cite kat mama dia. mana tidaknya, selalu jalan jalan naik kereta. si marissa ni mmg asalnya dari puchong, tapi kaklong aku pindah balik terengganu masa umur dia 4thn. mmg takde pengalaman naik public transport cenggini.


ajak main piano pulak 



pose hipster laik hijabista style pergh?






NAH KOREAN FAMOUS UYU. BANANA UYU!


we ordered spicy korean rice cake (ddeokbeokki) , kimbab & samgyetang (ayam masak herba) so delicious.


Fisrt time jumpa org kuat #TIG (inspirit) kak meera malina 😍 terkejut sgt dia dtg tegur, mmg unexpected meeting betol lah. masa nak tangkap gambar kat sopoong ni ada pekerja situ lalu belakang kami and i was like "eh oppa nak masuk gambar jgk ke" kak meera pun kata "eh kau ni tu bangla la" "dah dia keje kedai makan korea, kira oppa la tu" and so......... 5min unexpected meeting kami berakhir.

now, aku nak share apa yg aku beli.....


beli baju ni kat kedai korea story; labuh pun labuh. lately, aku mmg sooooo into baju yg ada tulisan besar besar mcm ni 😍


beli jam ni setelah tangan aku sekian lama terlanjang, takde sebarang aksesori. corak floral ni comel cuteeee 😛


last, long cardigan. dah lama nak beli long cardigan ni akhirnya terbeli jugak muehehehehehehehe


Okay tu jelah nak share. seriously takde point hahahhaaha terima kasih gigih membaca. Kbye

1 comment:

Nabila Syifa said...

Pompuan kalau kuar x sah x shopping huhu