Wednesday, May 11, 2016

Bonding Time

Assalamualaikum.

Sedih, cuti tiga hari dah nak habis weh. Esok dah start kerja. Fyi, my mom, kaklong and niece aku dtg puchong and diorang akan balik kampung hari sabtu ni. Aku ambik cuti tiga hari ni pun sebab diorang lah. Tapi......rasa nak cuti lagi, tak cukup ㅠ.ㅠ

So, entry ni takde pape pun cambese ah. Ok cite dia emalam, kakak aku bawak pergi Times Square. Sebabnya aku craving nak makan ďdeokbeokki (spicy korean rice cake) kat sopoong. Haritu aku try cheese ddeokbeokki kat dubuyo, sedap gila sampai teringat ingat. HAHAHA OVER DO AKU. kali ni nak try yg spicy punya.

Kitorang naik public transport, bawak anak sedara sorang si Marissa Azzalea Zara ni.


tengah tunggu metrobus pekata kite bergambor dulu? hehehe


naik bas, terus kroh kroh.

lepas metrobus, tukar naik rapidKL kat ioi puchong. sampai nu sentral, naik monorel. jakun sgt anak buah aku dpt naik kereta api balik rmh cite kat mama dia. mana tidaknya, selalu jalan jalan naik kereta. si marissa ni mmg asalnya dari puchong, tapi kaklong aku pindah balik terengganu masa umur dia 4thn. mmg takde pengalaman naik public transport cenggini. first time in her life so please understand oK.


ajak main piano pulak 



pergh dikk mcm hijabista la kamuu hahahaha






NAH KOREAN FAMOUS UYU. BANANA UYU!


we ordered spicy korean rice cake (ddeokbeokki) , kimbab & samgyetang (ayam masak herba) so delicious.


Pastu part paling best, tengah borak borak dengan akak tetiba ada akak kecik molek ni datang tegur. KAK MEERA! First time jumpa org kuat #TIG (inspirit) kak meera malina 😍 terkejut sgt dia dtg tegur, mmg unexpected meeting betol lah. I didnt know shes working area situ, ni few minutes after aku update pic mengatakan aku kat TS, dia komen and PPPAP! MUNCUL DEPAN MATA LIKE A MAGIC HAHAHA AWKWARD GILA. Tapi kejap je awkward tu, pastu borak cam dah banyak kali jumpa kahkahkah. And so........our 5min unexpected meeting pun berakhir.

Lastly, gi TS kan wajib shopping la. Lelagi shopping bajuuuuuuu!!!!! Jom tengok aku beli apa. Poyo doh, tu pun nak show off? No duh, bukan show off..............................but...........sharing. Mana tahu korang berkenan boleh gi cari kat sana jugak lol


beli baju ni kat kedai korea story; labuh pun labuh. lately, aku mmg sooooo into baju yg ada tulisan besar besar mcm ni 😍


beli jam ni setelah tangan aku sekian lama terlanjang, takde sebarang aksesori. corak floral ni comel cuteeee 😛


last, long cardigan. dah lama nak beli long cardigan ni akhirnya terbeli jugak muehehehehehehehe


Okay tu jelah nak share. seriously takde point hahahhaaha terima kasih gigih membaca. Kbye

1 comment:

Nabila Syifa said...

Pompuan kalau kuar x sah x shopping huhu