Monday, September 21, 2015

Explosion Box Seems Interesting!


Assalamualaikum.



Sejak kebelakangan ni aku suka google pasal benda benda comel and kawai things. Macam-macam aku jumpa antaranya, DIY Squishy, DIY Props, DIY Craft Projects and many more! so one day aku terjumpa kat facebook pasal "explosion box" and be like "wah menariknya, nanti nak cuba buat!" so aku pun start tengok-tengok tutorial buat explosion box. Tengok je dulu sebab sekarang aku belum habis praktikal, sabar. Kejap je lagi. 1/10----------------- and im freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........



Lagipun aku tengok cara buat explosion box ni tak ada lah susah mana, main potong-potong and decorate ikut creativity sendiri. InshaAllah nak try buat a simple one, mana tahu boleh buat duit? HAHAHA .___. yelah weh aku lepas praktikal ni kejenya menganggur, tak sure lah orang nak ambik kerja ke tidak. Plus, aku ni susah transport kalau nak ulang-alik kerja. Motor reti, tapi takde lesen. Kereta jauh sekali.


Jadi sekarang, dah macam-macam dalam palotak aku nak buat, officemate aku sekarang, Ara. Sebab dia selalu tengok aku melukis kat office, dia pun bagi cadangan suruh aku buat bisnes kecik kecik je dulu, mcm buat props pastu cod kat kawasan kampung. erm why not?


Okay back to the right track,

cuba tengok video kat bawah






Lawa kan....... dengan cara macam ni boleh jugak buat mini album ^^



boleh dijadikan as birthday gift, anniversary, friendship gift and so on suka hati korang lah nak decorate bersesuaian dengan event apa. and kalau buat sendiri, akan dapat satu kepuasan bila orang yang dapat tu suka and puas hati. first, im thinking to make one for myselft hehehe. nanti dah mahir, nak buat birthday gift and bagi kat kawan-kawan pun nampak cun! kalau nak tengok cemana diorang buat cari je "explosion box tutorial" kat youtube or google. InshaAllah masalah anda akan selesai.


Selamat Mencuba!

1 comment:

Aisya Azman said...

Nampak macam best je kotak tu. Tapi kegigihan nak buat tu macam takkan sampai je. haha