Monday, August 24, 2015

ATTENTION : NAK CARI HOUSEMATES UNTUK RUMAH SEWA SERI MARKISA, PUCHONG TEKALI


Assalamualaikum.



Selamat tengah hari! Hai, hahah kemain panjang lagi tajuk entry kali nie =_= entry nie bertujuan untuk menolong kakak aku yang sedang mencari housemates di Pangsapuri Seri Markisa, Puchong Tekali, Puchong, Selangor. Lokasi dia berhadapan Tasik Puchong Prima. Yep, kat kawasan 2 orang budak lemas haritu (baca ni) tapi jangan risau rumah yang kakak aku sewa ni rumah pangsa, and nak cari housemates yang bujang yang belum berkeluarga (means takde anak kecik, so takde problem lah dgn tasik tu)


Rumah tu dah lama didiami kakak aku hampir 4 tahun bersama suaminya, anak dan sorang kakak aku yg belum berkahwin. Alkisahnya, kakak aku yang dah kahwin anak sorang ni akan berpindah ke Meru hujung bulan ni. So kakak aku yang bujang tu kena cari housemates baru, dia takmahu pindah sekali sebab kat seri markisa ni senang nak naik rapid kl. yes, aku pun kalau pergi rumah kakak aku senang je nak pergi KL sbb dekat sgt dgn bus stop *but bagi aku still kena berteman, biasalah kan tempat orang--- sendiri paham la hahahaha*



Alamat : 


Pangsapuri Seri MarkisaJalan Tpt 1Taman Puchong TekaliPuchong
Selangor, Malaysia
*aku takmo bagi full address, utk keselamatan. Yang berminat sila whatsapp number kat bawah.

Details:
Master Bedroom (sebab tu sedang cari 2 orang), Half Furnished, 24H security, ditingkat 3, RM250 sebulan (bil api air, tak sure termasuk sekali ke tak. nanti deal dgn kakak aku eh?)

Nearby:
KTM/LRT, Bus Stop (RAPID KL), Maybank Puchong Prima, Kolej MASA, KFC Fast Food, Pasaraya OTK, Lake View. 

Syarat penyewa:


*2 orang
*Perempuan
*Muslim
*lain-lain tu common senses lah kan, mcm boleh kemas rumah? hewhew


Google maps ---




contoh gambar 




bukan gambar sebenar rumah tu, tapi mcm ni lah gayanya. rumah dia elok lagi tiptop lagi aku setiap kali cuti sem akan pergi sana, aku berani akui rmh ni best. kalau hari minggu aku selalu jugak tengok orang memancing and main boat kat tasik tu *tengok ikut tingkap rumah je, tak berani turun huhu*

permandangan malam dia lawaaaaa. seriously tak tipu. any inquiries boleh terus whatsapp my sis, cik ck : +010-2491462 ; cakap kat dia yg awk jumpa iklan di blog ieyra ghani. hehe.

Terima Kasih.
p/s: maaf penggunaan kau/aku untuk orang yang lebih dewasa, cara penulisan di blog ini memang menggunakan kau/aku kerana penulis lebih selesa begitu. terima kasih krn memahami ^^


No comments: