Monday, October 21, 2013

Review Blog.


OGSMY ;;;;_____;;;;; cr as tagged.
Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan kepada peserta Segmen Review by Ieyra Ghani nihaaaaaaa baru berkesempatan nak review blog kalian. Sorry eh. Segmen tu tak dapat sambutan =_= sebab aku pun jarang promot. susah susah je korang review muvie/drama so sebagai ucapan terima kasihnya aku akan review semua peserta yang join sebab tak ramai mana pun so boleh lah aku review semua. Thanks sekali lagi dan sorry /bow 90 degree/



1. http://syashajalil.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *permission denied

2. http://shirochan99.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Okay, nama pemilik blog nie Ikha. Ikha seorang Shawol! dan bila tengok header blog ikha nie dah tahu dah bias dia mesti uri leader Onew the chicken maniac. Hehehe. Blog Ikha ada sediakan Tutorial dan Freebies. Nak exchange link pon boleh. Jom terjah blog ikha

3. http://darlieyana.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Alaa blog awak takde navigation tab. Dan saya takleh nak skodeng siapakah awak? Tapi kalau tak silap nama pemiliknya Darliana. Huhuuuhu. Yeah blog dia kaler biru jugakk. My fav kaler ever! Headernya comel ^^ mungkin dudel perempuan tu menggambarkan pemiliknya kot. Jom terjah blog nie

4. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog Hikma. Tengok header pun dah tahu Hikma nie seorang directioner! Ada sedikit tutorial. Blog dia pun ringan je . Jom terjah blog Hikma

5. http://nurinaireen.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Nie blog adik saya. Ween / Nurin Aireen! Rajin betol ween selalu edit blog dia. Huhuu. Wow slide header. Tu semua ultimate bias dia lah tuh. LJOE. Ween suka betol kaler pink ea. Blog ween ada tutorial dan freebies. Dan kadang-kadang ween ada kongsi info. Paling penting, Ween rajin join dan anjurkan Giveaway kat blog dia! Jom terjah Nurin Aireen.


6. http://aryshasuju.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Uwaaaaaaaaaah masuk blog Arysha nie terus dengar suara my hubby U.U miyongsssssssuuuu =_= //flips kim yerim// Haha sorry terover. Blog Arysha nie tersusun kemas dan cantik dan saya suka kombinasi warna grey+pink! cuma saya rasa body blog Arysha kecik sgt kot. Huuhuuhu. Jom terjah blog Arysha

7. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog Aqilah. Sorry to say but i've to say sebab nie kan segmen review huhuuu. Blog Aqilah terlalu simple rasanya. Background yang bergambar tak sesuai sangat dalam blog sebab nanti nampak serabut. Seriusly dulu masa saya memula blogging pun macam nie jugak hahaahaa pastu ade someone komen sejak dari haritu saya dah tak pakai dah background cemtu ^^ Jom terjah blog Aqilah

8. http://candyonlinediary.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *permission denied

9. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Mula mula masuk blog nie, waaaaaaaaaaaaaa cantik nyaaaaaaaaaaa. Especially header dia yang comel hover berpusing 360 darjah lagi. Awesome! Blog Husna pun kemas dan tersusun. cbox comel rillakuma gittew. Sidebar pun tak banyak, so mcm tak serabut sgt. Jom terjah blog Husna

10. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Ni blog Farihan. Saya tak tahu template apa dia pakai huhuuu sorry =_= Komen saya, blog achieve tu boleh buat scrollbox so nampak tak panjang sgt kat sidebar tu nanti. Hehe. Btw blog nie cantik dan ade potensi utk pegi jauh cuma kalau boleh kat sidebar tu letak benda yg perlu sahaja sebab benda yg mcm glitter glitter tu boleh memberatkan blog. Jadi orang pun tak suka masuk blog kite. Nanti letak cbox jugak eo? Jom terjah blog Farihan. Lagu best ^^

11. http://atikahazanan.blogspot.com/2013/08/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog template dah okay. Kaler pun dah okay nampak kemas je cuma yang kat bawah sekali tu je nampak serabut. Kalau edit bagi cantik mesti ramaii orang blogwalking kesana nie. Jom terjah blog Atikah


12. http://sebaikperhiasan-wanitasolehah.blogspot.com/2013/08/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *blog not found


Okay done ^^ daripada 12 buah blog, 9 je yang dapat di review sbb 3 takleh bukak. Jadi saya nak mintak maaf lah kalau ada komen komen yang menyakitkan hati ke apa. saya pun tak berapa reti nak komen blog orang. blog sendiri pun masih banyak kekurangan. Anggaplah teguran dan review ni sebagai cara nak belajar utk membaik pulih blog kite. Hehe.


i'm crying like an idiot ;;; bye infinite bye ~.~


Thankyou all.

1 comment:

nor_farihan said...

thanks...nnti kita buang ye yang glitter2 tu and letak cbox..hehe..thanks tau :)