Friday, August 02, 2013

Tutorial : Clear Cache and Cookies.





Assalamualaikum.

Saya pun sebelum nie tak pernah ambik tahu pasal clear cache and cookies nie; padahal ia sangat lah penting untuk memastikan setiap iklan yang kita klik tu akan dapat earning, maksudnya bukan penat penat klik tapi habukk pun taraaaakkk -.-


untuk pengguna mozilla firefox ; follow this step.


bukak browse.
klik CTRL+H kat keyboard.
Then akan keluar history right? Right click kat "view"
Pastikan tick pada "view by date"
Right click pada tarikh tarikh tersebut dan DELETE!



untuk pengguna google chrome :


bukak browse.
klik CTRL+H
Akan keluar mcm gambar kat bwh; click "clear browsing data"


Then keluar pop-up mcm gambar kat bawah; set kan item tu as "the beginning of time"




p/s : korang kena buat clear cache and cookies nie setiap kali nak klik iklan tau?{klik} {klik}

{credit}